O agentie guvernamentala australiana a decis ca iOS-ul este mult mai bine securizat decat Android OS

  Multe dintre guvernele statelor importane de pe glob decid sa schimbe vechile terminale mobile ale angajatilor cu altele noi si BlackBerry nu mai pare sa fie indeajuns de bun pentru functionarii publici. Desi nu se stie daca guvernul australia va cumpara iPhone-uri, agentia care se ocupa de securizarea datelor secrete a dat unda verde folosirii terminalelor companiei Apple in agentiile guvernamentale. Un test a fost facut pentru iOS si Android OS iar sistemul de operare al celor de la Apple s-a dovedit a fi mult mai bine securizat decat concurentul sau iar in imaginea de mai sus aveti rezultatele testelor.

Embracing new technologies, such as smartphones and tablet PCs, provides government with a genuine opportunity to conduct its business more efficiently. However, the threat of government information being stolen or compromised is also very real.

  Desi nu se specifica exact ce fel de teste au fost facute pentru acest dispozitive, functionarii publici vor putea utiliza terminalele pentru a arhiva si distribui date secrete si vorbim despre o noua victorie a iOS in fata Android OS. Cei din Australia vor renunta probabil la Blackberry in curand pentru ca RIM trece din pacate printr-o perioada extrem de grea si agentiile guvernamentale sunt in general foarte atente in legatura cu terminalele utilizate de catre angajatii sai.