Un simplu accesoriu transforma camera frontala a unui iDevice intr-un joystick(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZC8fX1HHx3A[/youtube]

  Pentru ca multi posesori de iDevice-uri isi doresc un accesoriu fizic pentru jocuri, cercetatorii universitatii Kelo din Japonia s-au gandit sa transforme camera frontala a dispozitivelor noastre in joystick-uri cu 3 axe. Clipul video de mai sus explica conceptul din spatele produsului si observati ca el inca nu este perfect dar reprezinta o alternativa buna pentru alte accesorii asemanatoare disponibile acum pe piata. Majoritatea celor care pot fi acum achizitionate ocupa o buna parte din ecran pentru ca trebuie sa fie plasate peste butoane virtuale pentru a functiona insa accesoriul japonezilor se plaseaza in afara ecranului si ne ofera vizibilitate perfecta pentru jocuri.

There are small markers in this elastic device and the markers are detected by this built-in front-facing mobile phone camera. By tracking how the markers move as the elastic device deforms, this system enables a variety of inputs. Basically, the system’s precision depends on hardware factors, like the camera resolution and refresh rate.

  Deocamdata dispozitivul se afla in faza de testare la universitate si nu se stie daca va fi vreodata produs la scara larga insa eu as prefera oricand un dispozitiv de acest gen in locul celor produse de catre Fling, de exemplu.