iPhone-ul a ajutat o echipa de pompieri sa salveze un baietel cazut intr-o fantana(Video)

2

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LpZG8Rp_Wio[/youtube]

  Zilele trecute in orasul Mengzi City din provincia Yunnan un baietel de doi ani a cazut intr-o fantana secata, adanca de peste 10 metri. Dupa ceva mai bine de o ora de la accident la fata locului a sosit o echipa de pompieri care a incercat sa scoata baietelul din fantana folosind un ham special facut pentru adulti insa tentativele lor au esuat deoarece copilul era prea mic si cadea din ham. Unul dintre pompieri s-a gandit ca un iPhone i-ar ajuta sa evalueze mult mai precis pozitia in care se afla baietelul in fantana asa ca dispozitivul a fost coborat langa baietel, a filmat pozitia sa si cu ajutorul inregistrarilor pompierii au reusit sa scoata copilul teafar si nevatamat.

Firefighters in China’s Yunnan Province use a smart phone video camera to rescue a toddler trapped at the bottom of a well shaft.  Emergency services were called after the child’s cries were heard coming from the bottom of a narrow 40-foot well in a village near China’s Mengzi City. During the tricky rescue operation the young boy kept slipping out of rescue harnesses that were designed for adults. But in a twist of ingenuity, the team lowered an Apple iPhone with a video camera allowing them to see the boy’s position. The close-up recordings are used to better position the ropes around his small body, allowing them to pull the distressed child to safety.

  Desigur ca orice smartphone ar fi fost util in aceasta situatie dar la indemana era terminalul iPhone care devine din nou “erou” in tara  unde este atat de controversat. Ieri v-am vorbit despre un copil care ajutat de Find My iPhone a descoperit o tableta iPad si bunuri furate in valoare de 350.000$, azi aflam ca un iPhone a ajutat la salvarea unui copil de 2 ani si ma intreb oare ce vom afla maine despre “Super iPhone”.