Prima Pagina Apple LG dezvolta un ”smartphone inteligent”

LG dezvolta un \”smartphone inteligent\”

  Compania LG nu mai este de ceva vreme in topul celor mai populari producatori de terminale mobile insa asta nu inseamna ca noi terminale nu sunt dezvoltate de catre companie. Mai mult decat atat, compania incearca sa se reinventeze si directorul diviziei mobile a LG, Kwon Bong-suk, a declarat intr-un interviu recent ca in momentul de fata compania sa incearca sa dezvolte un “smartphone inteligent”. Pentru a exemplifica notiunea mentionata anterior directorul a spus ca inginerii LG lucreaza la un smartphone care ar fi capabil sa gandeasca singur si de exemplu sa trezeasca un utilizator cu jumatate de ora mai devreme pentru a merge la serviciu dar asta dupa ce a verificat conditiile de trafic si a descoperit ca ruta normala ar fi parcursa in mai mult timp.

  Ideea celor de la LG este interesanta si ei spun ca inovatiile nu trebuie sa vina de la Apple deoarece exista si alte companii perfect capabile sa faca acest lucru. Conceptul in baza caruia este dezvoltat telefonul inteligent mi se pare a fi interesant insa prea putin util in multe tari de pe glob daca se va baza pe servicii precum cel mentionat anterior. Practic LG incearca sa implementeze inteligenta artificiala in telefoane mobile insa nu stiu cat de mult succes vor avea daca totul functioneaza in baza unor servicii indisponibile oriunde pe glob.

  Voi ce parere aveti despre ideile celor de la LG?

 • Claudiu

  E buna ideea dar din pacate nefolositoare in Romania

 • Florin.S

  Perfect de acord cu LG, nu doar Apple inoveaza. Si tel inteligent LG sa nu cumva sa fie la fel cu SIRI de pe iph4s. Adica inutil, cel putin pt mine.

 • CalinC

  e buna ideea dar cu siguranta se aplica in marile metropole ale lumii…..si pare mai “inteligenta” decat siri ca si idee..:)))

 • CalinC

  @Claudiu,daca ideea aceasta ar fi implementata iti spun ca va fi cu siguranta utila si in Bucuresti,Timisoara,Cluj.etc,etc…poate nu stii cum e traficul pe la 7 dimineata si apoi pe la 2-4 dupa amiaza…cel putin in Timisoara…si daca ai economisi fiecare minut sa vezi arunci cata importanta ai da ca sa nu mai stai aiurea pe la cozi la semafoare…;))

 • Florin.S

  @ CatalinC
  La tine functioneaza functia trafic din google maps?! La mine nu a functionat niciodata :(. Asa ca momentan, sunt de acord cu Claudiu.

 • CalinC

  da,de acord…dar vorbeam de o idee a celor de la LG care nu are nici o legatura cu maps-ul de la Google care pentru mine suna bine ca si idee…acuma ca reusesc sa o implementeze,e alta poveste pt ca trebuie luat in calcul pe ce tip de device va functiona,va aplicatie sau integrata in soft?…dar asta stiu ei mai bune ce vor sa faca..:))…dar ca idee daca mie imi place…restul ramane sa aflam..

 • Alexu

  In Spania mai precis Zaragoza un unchi avea totul incorporat in masina( un Peugeot) GPS si cartela sim. Ii zicea totul despre trafic si etc.

 • Vasi

  LG ar trebui sa se reinventeze la constructia si calitatea terminalelor. Idei poti sa faci rost si de la copii, si de la bunici. Din mii de idei s-or nimeri cateva interesante. Dar asta e praf in ochi sa mai auda lumea si de ei ca exista. Nu au invatat nimic de la Apple: dezvolti in secret inovatia, o lansezi pe piata si ii faci un promotion puternic, si vezi daca va avea succes sau nu. LG si altii intai se lauda ce vor scoate, ataca Apple ca nu doar ea inoveaza, si…cam atat. De cand ii stiu se tot reinventeaza…

 • Tuzgureanu

  @vasi – right! In plus, ideea e veche si este implementata deja in Japonia.

 • La ce smartphone-uri?

 • @CalinC ideea celor de la LG nu are nici o legatura cu Google?? ce sistem de operare au telefoanele LG? mai gandeste-te o data la ce ai spus!

 • CalinC

  da,ia ce legatura are google maps(aka iphone) cu asa zisa aplicatie/software care va fi in LG?lumineaza-ma…

 • Claudiu daniel

  In alta ordine de idei parca e un pleonasm nu?! Si un astfel de sistem nu e nefolositoare ci doar complexa ! Trebuie doar perfectionata ! O aplicatie care aduna toate datele si in functie de o programare prealabila/setare sa actioneze si sa te avizeze in consecinta ! In genul sistemelor domotice !

 • Pingback: If Alarm Clock - o alarma inteligenta pentru iOS care te trezeste in functie de conditiile meteo | iDevice.ro()