Asa vor arata aplicatiile pentru iOS pe un iPhone 5 ecran de 4 inch

  Pentru ca ieri au aparut zvonuri care dau de inteles ca iPhone 5 ar putea avea un ecran de 4 inch, cei de la TheVerge s-au gandit sa faca un concept al HomeScreen-ului noului dispozitiv. Conform modelului conceput de ei ecranul ar urma sa aiba rezolutia de 1152 x 640 pixeli fata de 960 x 640 pixeli cat are iPhone 4/4S si ar fi la fel de lat precum actualul insa ar fi putin mai lung dar adevarata problema ar fi rezolutia destul de neobisnuita pentru un asemenea dispozitiv. Lasand la o parte modurile prin care Apple ar putea rezolva problemele dezvoltatorilor care ar fi nevoiti sa isi refaca aplicatiile la alta rezolutie, un ecran mai mare ar oferi mai mult continut pe ecran si mai jos aveti prezentat totul.

  Nu cred ca Apple va fragmenta iOS-ul concepand un ecran de 4 inch cu o asemenea rezoutie insa trebuie sa recunosc faptul ca mi-ar placea sa am mai mult continut pe ecran. Desigur ca tot ce vedeti aici este numai un concept care nu are neaparat legatura cu ceea ce face Apple pentru iPhone-ul sau.

 

32 COMENTARII

  1. Daca tot e vorba de ecran mai mare macar sa fie 1280×720. Chiar daca fragmenteaza, n-au incotro, 3.5 e mic si trebuie schimbat. Eu unul astept iphone 5 ca sa imi schimb 3gs-ul, iPhone 4s pt mine fiind o mica dezamagire tocmai din cauza ecranului de aceleasi dimensiuni. Pe de alta parte mai mare de 4 inch ar fi un punct slab.

  2. arata super…atat ca aplicatiile si jocurile vor fi optimizate….nu vor aparea margini gri…lafel si la tastele de apel…dupa parerea mea ar putea sa lanseze un asemenea iphone:D

  3. Sunt de acord cu “Medicul” – daca ar avea un ecran de 4′ ar fi perfect , si l-as cumpara cu siguranta . In schimb , dc ar lasa un 3.5′ , cred ca m.as indrepta spre ipad

  4. cea mai buna comparatie e cea in browser.pentru asta mi-as lua un telefon cu display mai mare.am avut sgs2 si experienta de nevigsat pe net era mult mai placuta,nu aveam nevoie de zoom pentru a citi.intradevar nu as mai sari de la 4s la sgs2 dar, daca iphone 5 va avea acelasi display voi lua in calcul sgs3 sau htc one x.

  5. Intrucat este vorba despre un concept (o situatie ipotetica) si nu o certitudine, titlul corect ar articolului ar fi trebuit sa fie “Asa ar putea arata …”

  6. Ai dreptate, avand in vedere ca un ecran de 4″ poate avea marimi diferita in ce priveste lungimea si latimea. Avand alta rezolutie, chiar daca ar fi de 4″ poate arata complet diferit.

  7. eu nu va inteleg cu ecranul de 4 inch…daca nu va place si vreti ecran mare cumparati-va galaxy note…ecranul de 3.5 e foarte bun si mai mult decat suficient…cel putin pt mine…nu ma dearanjeaza…daca ar fi ecran de 4 inch ar fi oribil..uitati-va la comparatie de la tastele pt formarea unui numar…acolo arata foarte urat…+ aplicatile..uitati-va la angry birds la ecranul de 4…nici nu acopera tot dispayul…eu unu respect apple pt ca nu a marit dispayul…nici la 4..nici la 4s

  8. Eu nu am avut niciodata un iPhone dar pe 14 aprilie imi iau un 4s… Parerea mea este ca arata mult mai bine 4S decat 5:D
    Poate nu ma pricep :)) dar asta este parerea mea

  9. Nu mai sperati … Iphone 5 NU va avea ecran mai mare de 3.5 .
    1.Orice ecran mai mare de 3.5 ar produce fragmentarea platformei IOS.
    2. Cand vorbiti de un produs nou trebuie sa va ganditi la generatia precedenta … asta e filozofia Apple. Cum pana acum nici macar nu s-a pus problema unui ecran mai mare nu vad de unde atatea speculatii.
    3. Iphone … noul Iphone va avea LTE si eventual o forma noua ( in dulcele stil Apple va fi aluminiu si semnalul va fi si mai prost decat la generatia actuala)

  10. Cred ca din articol se înțelege destul de ușor ca asta e varianta bruta a unui ecran de 4inch. Dacă Apple ar adopta 4″ cu siguranță ar arată mai optimizat, nu înțeleg de ce va hazardati așa.

  11. Iar pentru Rizea MIhai…. o sa fiu aici

    Sa imi spui dupa cat timp il duci in service … NU cunosc user de Iphone 4 S care sa nu fi dus telefonul macar o data in service sau sa se gandeasca sa il duca .

    Succes

  12. @Castravete: am iPhone 4S din decembrie 2011 si nu l-am dus niciodata la service, nu am avut probleme si nici nu m-am gandit sa-l duc ca nu am avut de ce. Poate sunt o exceptie, nu stiu …

  13. Oribil ecranul de 4 inch! Sunt sigur ca nu vor schimba dimensiunea ecranului, sper sa nu o faca!

    @Castravete
    Cati posesori de 4S cunosti? LOL! Chiar e ridicol ce spui…

    Si eu am 4s din noiembrie 2011 si nu am avut nicio problema cu el, de niciun fel!

  14. @ShittyMF vor scoate ecran de 3.99″ si toate recenziile “sponsorizate” de Apple vor sustine ca e marimea ideala pentru un gadget, 4″ fiind exagerat de mare si cele sub 3.98″ mult prea mici.

  15. n-am sa cumpar niciodata un iphone daca nu-l fac macar de 4.5 inchi, intrucat este vorba de anul 2012 ma astept la un ecran muuult mai mare, si desigur retina.

  16. Cat de penibil si neprofesionalism in acest concept.Cum sa pui o rezolutie de 1152 de pixeli pe 640? N-ar avea nici un sens.Apple sigur va mari si latimea daca va fi ecran de 4 inch.Si trebuie sa fie ceva legat de 640×960 ,cine stie poate revolutioneaza apple cu o rezolutie de 1280×1920 :D.

  17. @ahuiban : e flota am 6 care s-au dus in service , personal inca vreo 5 care daca nu l-au trimis au de gand cat mai repede.
    Eu am schimbat 6 iPhoane de-a lungul timpului , 2 au fost 4S.

  18. Ma amuza la culme,nici un utilizator de apple nu vrea ecran de minim macar 4”,nu frate noi vrem un picoiphone,cat mai mic daca se poate….Normal ca nu va place,nici mie nu imi place ce vad in poze,de ce?Ala care a facut asa zisele imagini cu un ecran de 4” este un mare mare ”dobbitoc” imaginea din dreapta ar trebuii sa fie cu o jumatate de inch mai mare decat cea din stanga,si daca te uiti ea este cu cel putin 20% mai mare,niciodata in viata asta diferenta de la 3.5 la 4 nu poate fi mai mare cu 20% si tot legat de acest lucru nu ai cum doar sa alungesti fara sa si latesti….
    Am iphone 4 si sgs2 ma uit la iphone,ma uit la sgs2 si ce crezi,sunt prea mici,vreau un telefon de marimea lui sgs2 cu toata fata numai ecran hd,se poate,iar cine tine 2 smartphoneuri diferite in mana cu siguranta va avea acelasi sentiment.

  19. @lasfierbinti sunt perfect de acord cu tine! Doar cocalarii doresc sa detina telefoane cat mai mici si “finutze”, eu personal, nu frate vreau ceva de minim 4.5 inchi, asa, ca sa stiu ce tin in mana. Ori un mp3 player (iphone ) ori ceva zdravan ( samsung, htc, sony )

  20. […] Ieri v-am spus cum arata aplicatiile pe ecranul unui terminal iPhone care ar avea o diagonala de 4 inch si astazi a venit timp sa va prezint un concept al unui asemenea dispozitiv. Imaginea de mai sus este facuta avand in gand cele prezentate ieri si ecranul are o rezolutie de 1152 x 640 pixeli deci dispozitivul este doar mai inalt si nu mai lat, totul in ideea de a pastra cat se poate de mult forma terminalului. Butonul Home a fost alungit pentru a permite mentinerea design-ului insa eu cred ca strica intreaga imagine care de altfel ar arata destul de bine. […]