Operatorii din SUA vor bloca iPhone-urile furate, Apple deocamdata nu comenteaza

  In Europa exista deja operatori care colaboreaza la dezvoltarea unor baze de date in care sunt incluse IMEI-urile telefoanelor furate. Includerea unui IMEI in acea baza de date face imposibila utilizarea terminalului respectiv cu vreun operator de telefonie mobila participand la acea baza de date si Romania va construi una similara in viitorul apropiat. Deocamdata operatorii de telefonie mobila din SUA vor face una si in ea vor fi incluse chiar si terminalele iPhone care nu vor mai putea fi utilizate pe teritoriul american de indata ce sunt incluse in acea lista.

  Problema este ca Apple ar putea lua parte la dezvoltarea acestei baze de date si ar putea forta blocarea terminalelor iPhone care sunt furate. Deocamdata compania nu face acest lucru pe plan international insa in general schimbarile implementate in SUA se aplica pentru intregul glob. Baza de date unificata pentru principalii 4 operatori de telefonie mobila din SUA va fi disponibila peste aproximativ un an de zile si atunci vom vedea daca Apple va ajuta operatorii sau va lasa hotii sa valorifice proprietatea altora.

11 COMENTARII

  1. Si in ea se v baga si cele deja “cumparat” sau v fi de acolo innainte?Toti avem tel luat de la persoane care nu stim de unde provin.Deci e posibil sa n trezim cu ele blocate?

  2. Chestia asta trebuia sa existe de ani de zile, de cand a aparut primul operator de telefonie din lume. Dar nah, mai bine mai tarziu decat niciodata.

  3. Cred ca de grija mea ca mi se fura telefonul nu mai pot ei, o sa se reduca comertul asta neoficial din cauza ca stai cu frica in san ca ramai cu tel blocat daca nu il cumperi din amgazine autoriazate.

  4. Intr-un fel e bine ca daca imi fura mie telul sa fie blocat dar pe de alta parte v trebui sa cumpara numai tel noi.E cu dute-vino treaba.

  5. Intotdeauna m-am intrebat de ce nu implementeaza apple o functie de siguranta prin inregistrarea idevice-urilor bazata pe imei ..singura concluzie logica la care am ajuns este ca nu sunt interesati de acest lucru deoarece nu ar mai vinde tel noi la cei care le “pierd” daca ar exista posibilitatea de a se recupera tel furate .

  6. Si in ideea ca imi fura cineva iphone-ul sa-l foloseasca ca si ipod touch? nu cred ca o sa se fure mai putine telefoane … ala de a ajuns sa fure un telefon care costa echivalentul unui salariu pe o luna de zile sau, altfel spus, echivalentul a 3 ani de inchisoare este un mare idiot deci il doare la banana de imei sau hamei … treaba este ca nu o sa mai fie comert la gri/ negru cu telefoane care iarasi este o treaba relativ buna.

  7. Am prieteni in US care si-au pierdut iPhone-ul iar pe baza asigurarii care au facut-o cu operatorul, au primit altul nou!

    Au gasit ulterior telefonul iar de la operator si asigurare i s-au zis sa il pastreze ca asta e procedeul 🙂 Bineinteles telefonul nu mai poate fi activat in reteaua care a despagubit.