IBM concepe podeaua multitouch pentru utilizatorii casnici si nu numai

  Pentru ca traim intr-o lume a tehnologiei cei de la IBM s-au gandit ca utilizatorilor le-ar fi mult mai usor sa inteactioneze cu obiectele din propria casa daca podelele ar fi construite folosind componente multitouch. In aceasta idee cei de la IBM au inregistrat un brevet de inventie care descrie intreaga tehnologie si in imaginea de mai sus o aveti sumar explicata. Practic podeaua multitouch ar fi capabila sa recunoasca utilizatorii dupa anumiti indici, ar fi capabila sa recunoasca numarul de persoane care se afla intr-o casa, obiectele care sunt plasate pe ea si ar putea oferi mancare, ar putea seta un sistem de alarma, etc.

The U.S. Patent and Trademark Office recently granted a patent to IBM for a security system that would turn a floor into a multitouch surface that recognizes who’s standing on it. The floor senses different shapes and weights, so it would know the difference between adults, children and pets by weight and shape and number of feet on the floor. It has a database of registered identities to which it could match the shapes and weights it detects. Once it senses an unauthorized person standing on it, it can sound alarms or call the police, just like traditional house alarms. IBM received the patent, No. 8,138,882, on March 20.

  Practic intregul concept are la mijloc ideea de securitate, cei de la IBM construindu-l pentru a oferi utilizatorilor un sistem de securitate avansat care ar fi capabil sa isi recunoasca proprietarii in detrimentul altor persoane. Pe langa toate acestea sistemul este capabil sa monitorizeze si starea de sanatate a unei persoane si este capabil sa cheme automat serviciile de urgenta in cazul in care proprietarul are probleme. Ideea celor de la IBM este mai mult decat interesanta si foarte avansata insa probabil vor mai trece cateva decenii pana va fi disponibila comercial.