Foxconn produce mai putine tablete iPad in urma imbunatatirii conditiilor de munca din propriile fabrici

In ultimele luni atat Apple cat si Foxconn au fost criticate pentru modul in care sunt tratati angajatii care asambleaza iDevice-uri pentru compania din Cupertino si iata ca recent au fost luate primele masuri care au menirea de a imbunatati conditiile de munca. Din pacate pentru Apple implementarea acestor masuri are drept urmare o scadere a randamentului liniilor de asamblare si pe viitor mult mai putine tablete iPad vor fi produse de catre cei de la Foxconn. Totusi nu doar orele putine de munca ar fi o problema pentru Apple deoarece se pare ca partenerii sai nu reusesc sa livreze indeajuns de multe Retina Display-ul pentru productie deci vorbim despre doua probleme care vor genera temene de livrare lungi pentru utilizatori.

Demand for Apple’s new iPad remains strong, but production of the device has reportedly been limited by supply of Retina displays, as well as a new focus on employees at Foxconn that has resulted in worker hours being cut. Analyst Shaw Wu with Sterne Agee aimed to quash some investor concern on Wednesday that demand for the new iPad is waning. That’s not true, he said, as his checks within Apple’s supply chain have found that the company continues to have strong interest in its latest touchscreen tablet.

In concluzie Apple multumeste oamenii care se plang de conditiile grele de munca din fabricile celor de la Foxconn insa aparent renunta la o parte din profit dar eu unul cred ca totul este facut doar pentru a linisti lumea deoarece schimbari majore nu vor avea loc.