Noul Apple TV si chip-ul sau A5

In noul model al Apple TV compania din Cupertino a spus ca a implementat un procesor single core si nu unul dual core asa cum au restul terminalelor in care este montat acelasi chip. Desi toata lumea presupunea ca Apple a conceput un procesor nou, in realitate chip-ul A5 din noul Apple TV este construit in baza chip-ului A5 din iPhone 4S si iPad 2. Componenta din Apple TV este mai mica, este construita folosind un proces de fabricatie de 32 nm si are la baza procesorul dual-core existent in celelalte iDevice-uri.

Either Apple is only utilizing one core or they are binning parts. Parts binning is a common process in semiconductors where devices are segregated (binned) based on meeting a subset of the overall requirements, in this case they could disable the bad core, this increases the usable die per wafer, lowering the cost.

Nimeni nu stie ce a facut Apple pentru a oferi un procesor single-core insa se speculeaza ca unul dintre cele doua procesoare ale chip-ului A5 ar fi fost dezactivat sau Apple ar fi renuntat la implementarea unuia in chip-ul sau. Indiferent cum a gandit Apple totul, noul procesor functioneaza cat se poate de bune, poate rula filme in format 1080p fara nici cea mai mica problema desi iPhone 4S nu prea poate sa faca acelasi lucru cu orice fel de filme disponibile in acelasi format.

2 COMENTARII

  1. Mai mult a sigur Apple a renunțat la un nucleu. Ar fi dat impresia de amatorism dacă făceau in așa fel încât sa îl dezactiveze pe cel de al doilea.