Adastra – yacht-ul ultramodern care poate fi controlat de o tableta iPad

  Adastra este un yacht ultramodern construit pentru un locuitor al orasului Hong Kong care a castigat sute de milioane de dolari din firme care transporta marfuri peste tot in in lume. Adastra costa “doar” 15 milioane de lire, este un yacht de lux echipat cu cele mai noi tehnologii insa partea interesanta este ca el poate fi controlat chiar si cu o tableta iPad. Fabricantii yacht-ului au implementat un sistem de control care poate fi administrat folosind chiar si o tableta iPad a companiei Apple insa numai daca distanta dintre Adastra si tableta nu este mai mare de 50 de metri.

Designed by Sussex-based yacht designer John Shuttleworth, the Adastra is so high-tech, it can even be cotrolled remotely at the touch of an iPad… as long as you don’t get any further away than 50 metres.

  Desigur ca nu oricine isi poate achizitiona o asemenea “bijuterie” insa este interesant ca masinarii de acest gen pot fi controlate fara prea mult chiar si prin intermediul ecranului unui iDevice. Din moment ce Adastra are un asemenea sistem inclus, exista sanse mari ca si alti detinatori de yacht-uri sa implementeze sisteme similare si poate totul va merge dincolo de barci.