Apple a fost obligata sa plateasca 7.400$ posesorului unui iPod Nano care a luat foc

  In vara anului 2010 iPod-ul unui japonez a luat foc in timp ce sotia sa l-a pus la incarcat iar incidentul a cauzat arsuri destul de grave respectivei persoane. Terminalul in cauza este un iPod Nano de prima generatie care a fost achizitionat de catre japonez in luna septembrie a anului 2005 insa a luat foc 5 ani mai tarziu dupa o foarte lunga perioada de utilizare. Partea cea mai proasta este ca sotia japonezului a suferit arsuri care au avut nevoie de o luna de ingrijiri medicale si compania Apple a fost obligata sa plateasca 7.425$ victimei, suma reprezentand daune morale si cheltuielile medicale pe care ea le-a facut pentru a se recupera.

According to the judgment, the couple purchased the device shortly after its release, in September of 2005, but an attempt to charge it in July of 2010 caused the battery to overheat, catching the device on fire, and causing burns to the wife’s hands that took a month to fully heal. A representative from Apple Japan Public Relations told Nikkei “we cannot comment without confirming with our American head office.”

  Din pacate pentru Apple aceste dispozitive au mai avut probleme de genul acesta si exista sanse mari ca in viitor sa mai auzim despre accidente asemanatoare iar cei care vor actiona Apple in judecata isi vor primi cu siguranta banii. Nici terminalele iPhone nu au fost ferite de asemenea probleme insa in cazul acestora deocamdata Apple nu a fost actionata in instanta pentru ca nicio persoana nu a fost vreodata ranita.

3 COMENTARII

  1. @Zaone, ce inseamna “Din pacate pentru Apple aceste dispozitive au mai avut probleme” … 10 device`uri din cate zeci de milioane ?

    Pana sa dam vina pe un aparat trebuie vazut in ce conditii s`a folosit, cat timp, etc si nici atunci nu putem da vina neeparat pentru ca astfel de incidente se pot intampla in orice domeniu, repet la zeci, sute de milioane de iDevice`uri vandute mai apare cate 1-2 stiri pe an legate de o problema cu bateria care nici aia nu este 100% din cauza cui a fost vina.

    P.S. se presupune ca si avionul este cel mai sigur mijloc de transport, dar si acolo apar accidente.

  2. Tu ai auzit de 10 dar oare cate au luat foc si Apple a reusit sa tina situatia sub control. Nu fi ca si KFF, daca tu nu ai auzit despre un lucru sau nu l-ai experimentat asta nu inseamna ca el nu s-a intamplat. Hai sa gandim totusi obiectiv aici, cand vinzi atatea produse e imposibil ca unele sa nu se strice si da, un accident de genul asta este foarte periculos insa eu ma intreb oare cate au mai avut loc si utilizatorii n-au mers la presa.

  3. Tocmai, nu incerc sa iau aparearea nimanui, dar nici nu poti condamna Apple din cauza a cateva aparate care au probleme avand in vedere numarul IMENS sa device`uri vandute, iar in acest caz este vorba de un aparat de peste 5 ani vechime, de care nu stie nimeni si nu poate garanta nimeni cum a fost folosit sau daca a fost intervenit asupra lui in vreun fel.

    Eu personal am asistat la un iPhone 4 caruia in service cand au vrut sa scoata bateria cel care lucra a fost neatent (si tantalau) si a reusit sa infiga un obiect metalic in baterie, cea ce a dus la un scurcircuit si dupa 2-3 secunde la o reactie chimica violenta. Nu a fost vorba de FOC cum sunt 100% sigur ca este si cazul la iPod`ul din imagine dar caldura degajata a fost destul de mare incat sa topeasca cateva componente de plastic (telefonul dupa ce a fost curatat si tinut 1 zi in alcool izopropilic merge si acum).

    Deci, in cazul acestui iPod nu spun ca nu pot avea loc accidente dar trebuie sa fii si putin prostut sa nu zic altfel incat daca vezi ca din aparat incepe sa iasa fum sa il tii in mana si sa ajungi la arsuri, repet bateria nu explodreaza ca o grenada si nici reactia nu este instantanee.