32 de tablete cu Windows 8 vor fi lansate pana la sfarsitul anului 2012

  Intel si Microsoft vor incerca sa micsoreze cota de piata a tabletei iPad de la 70% cat are in prezent la doar 50% si totul pana la mijlocul anului 2013. Windows 8 este secretul din spatele acestui obiectiv indraznet, obiectiv care poate fi usor realizat daca luam in considerare faptul ca nu mai putin de 32 de tablete cu Windows 8 vor fi lansate anul acesta. Hewlett-Packard, Dell, Lenovo, Acer, Asustek Computer si Toshiba vor fi producatorii care vor aduce aceste modele pe piata insa niciunul dintre ei nu a avut pana acum succes cu vreun model bazat pe sistemul de operare Android OS.

Based on current progress of development, there will be 32 Windows 8 tablet PCs launched by Hewlett-Packard, Dell, Lenovo, Acer, Asustek Computer and Toshiba by the end of 2012, the sources indicated. In particular, Lenovo and Acer plan to launch Windows 8 tablet PCs priced at US$300-1,000, with entry-level models to be sold at below US$300 for competition with Android tablet PCs and models offered by China-based white-box vendors, and models at over US$300 to challenge iPad, including the new iPad and a next-generation iPad, the sources claimed.

  Pentru a se asigura ca noile tablete nu vor avea soarta celor cu Android OS, producatorii le vor vinde la preturi de minim 300$, deci oricine isi va putea permite o tableta echipata cu Windows 8, chiar daca ea nu va include cel mai puternic hardware de pe piata. Windows 8 este un sistem de operare extrem de interesant si multi ii acorda sanse foarte mari de reusita, insa ramane de vazut cum vor arata produsele finite si cat de bine se vor descurca ele impotriva tabletei iPad si a altor tablete Android, care in mare parte vin de la aceiasi producatori.