Apple ar putea oferi clientilor sai posibilitatea de a face backup-uri iDevice-urilor direct in magazine

  Fiecare magazin Apple are un sector in care se afla “geniile” sale, adica angajati special instruiti pentru a diagnostica probleme, pentru a le rezolva cat se poate de rapid, sau pentru a oferi explicatii cu privire la produse/servicii ale companiei. In mod normal oamenii merg la Genius Bar pentru a rezolva o problema cu un produs si Apple incearca sa imbunatateasca experienta celor care au iDevice-uri prin implementarea unui sistem ce face backup intregului dispozitiv chiar in magazin. Sistemul este conceput pentru cei care vin la magazin fara a face un backup in prealabil, insa li se schimba terminalul deci teoretic ar ramane fara informatiile disponibile in el.

This example is based on how Apple is currently testing these WiFi hubs: A user brings in their iPad, iPhone, or iPod touch to the Genius Bar to be swapped for a fully working unit. The person didn’t back up their device. Now, instead of having to conduct an iCloud wireless backup or go home for a tethered iTunes backup, the Genius Bar will have the ability to mirror an iCloud backup, but onto a local store server. After the device is swapped, the Genius can pull the content right back from the server onto the new device. The content is then automatically wiped from the store server.

  Acest sistem va salva local, pe servere din magazin, backup-uri ale iDevice-urilor intr-un mod similar cu cel oferit de iCloud, insa in cazul backup-urilor din magazin procesul de salvare a informatiilor si de restaurare a lor se face mult mai rapid. Dupa schimbarea terminalului backup-ul este reinstalat pe iDevice si sters automat de pe serverul magazinului, iar utilizatorul pleaca fericit ca nu a pierdut informatiile. Din pacate sistemul este deocamdata in stadiile preliminare de dezvoltare, insa ideea este cat se poate de interesanta si utila. Din pacate in Romania nu exista magazine Apple deci daca mergeti cu iDevice-ul la un operator/reseller nu veti avea parte de aceeasi experienta.