Irlandezii vandalizeaza sediul Apple din Cork protestand pentru modul in care Apple alimenteaza cu energie un centru de date din SUA

  Zilele trecute celebra organizatie Greenpeace a acuzat Apple ca foloseste cantitati excesive de carbuni pentru a alimenta cu energie electrica data center-ul din Carolina de Nord care sustine sistemul iCloud. Apple s-a aparat spunand ca afirmatiile celor de la Greenpeace nu sunt adevarate, insa acest raspuns i-a determinat pe membrii irlandezi ai organizatiei sa escaledeze sediul Apple din Cork si sa publice un mesaj prin care cereau celor de la Apple sa renunte la sursele de energie folosite. Clean our Cloud este mesajul care a fost publicat pe geamurile sediului Apple si desigur ca reprezentantii companiei au fost extrem de nemultumiti de atitudinea celor de la Greenpeace.

Breaking News by Corkipedia:This morning 18th April 2012, four protestors claiming to be from international rights group Greenpeace staged an hour-long protest on the roof of Apple’s European Headquarters in Cork, Ireland.The protestors went on to the roof of the Apple building at Holyhill in Cork at around 7am. It is understood the protest was in relation to the use of coal to power data centres for cloud computing.A sign in the windows at Apple read “Clean Our Cloud”. Gardai and the fire service were called. The protestors came down voluntarily after an hour.

  Apple a declarat doar ca energia folosita pentru alimentarea centrului de date din Carolina de Nord respecta regulamentele privind protectia mediului si ca in viitorul apropiat va construi o noua centrala energetica, care va folosi surse regenerabile pentru a produce curent electric. Exista sansa ca cei de la Greenpeace sa nu renunte chiar atat de usor la proteste si poate in zilele urmatoare vom vedea miscari asemanatoare chiar si in SUA.

Our data center in North Carolina will draw about 20 megawatts at full capacity, and we are on track to supply more than 60% of that power on-site from renewable sources including a solar farm and fuel cell installation which will each be the largest of their kind in the country.  We believe this industry-leading project will make Maiden the greenest data center ever built, and it will be joined next year by our new facility in Oregon running on 100% renewable energy.