Dispozitivele tale pot fi protejate impotriva contactului cu apa multumita acestei noi tehnologii(Video)

[youtube]http://youtu.be/_FwjFj3Ku5k[/youtube]

  Anul 2012 a inceput cu doua produse interesante care au fost prezentate la CES 2012 si care promiteau utilizatorilor sa le protejeze complet dispozitivele impotriva contactului cu apa. Din pacate niciunul dintre acele produse nu a fost implementat la scara larga in vreun terminal lansat pe piata pana in prezent, insa intre timp o companie asiatica vine cu un produs alternativ, care printre altele este si ecologic. In clipul video de mai sus aveti prezentat produsul si el este dezvoltat prin dizolvarea unui fluoropolimer in solvent fluorinat, iar rezultatul final este un strat protector de doar 0.1 – 1 microni care se usuca in doar 1 minut.

Water, the life-long foe of all things electrical. Protecting our digital finery from its evil infiltration is a task many have undertaken, and the latest battalion to join the foray is Daikin Industries. The chemical company is developing a water-resistant coating that could save many devices from a watery grave. We’ve seen similar ideas before, but Daikin’s promises to have good eco-credentials thanks to its low toxicity. Formed by dissolving a fluoropolymer in fluorinated solvent, the coating takes just a minute to dry and is extremely thin — between 0.1 and 1 microns.

  Din pacate produsul asiaticilor nu protejeaza complet dispozitivele ci doar le creste rezistenta la contactul cu apa insa probabil produsul in sine va fi ceva mai ieftin. Deocamdata nu se stie cand sau daca va ajunge acest produs in terminale mobile vandute la scara larga insa inventia celor de la Daikin merita incercata de producatori.