Prima Pagina Apple SAM unlock – o semi-solutie de decodare pe care nimeni nu o...

SAM unlock – o semi-solutie de decodare pe care nimeni nu o astepta

  Trebuie sa recunosc ca am ramas extrem de uimit cand am deschis calculatorul duminica dimineata si am vazut ca o solutie de unlock a fost descoperita pentru terminale iPhone. Ea nu este grozava, decodeaza doar partial un iPhone si daca l-ati vandut s-ar putea sa ramaneti fara ea, daca o blocheaza Apple, insa partea buna este ca ea functioneaza indiferent de versiune a iOS/baseband si poate fi reutilizata in viitor. Stiu ca multi dintre voi asteptau altceva de la Dev Team, dar se pare ca ei nu mai au capacitatea necesara pentru dezvoltarea unor solutii de jailbreak si ne multumim cu hibrizi pana una alta.

  Aceasta solutie de decodare va fi utila pana la un anumit punct si daca pierdeti fisierele care va ajuta sa decodati terminalul din nou, iar Apple blocheaza decodarea, atunci pierdeti tot. Situatia este similara cu cea a restore-ului care are nevoie de SHSH-uri, deoarece fara SHSH nu poti face restore, iar fara acele fisiere din SAM nu mai poti decoda din nou iPhone-ul dupa ce Apple blocheaza procedura, si sa nu va ganditi ca nu o va bloca. Problema este ca nu se stie daca decodarea acesta poate fi utilizata in cazul schimbarii iPhone-ului, insa activarea cu SAM nu functioneaza asa si presupun ca in cazul acestei decodari lucrurile sunt identice.

  In concluzie, SAM unlock este o solutie de decodare de care trebuie sa profitati, o solutie de decodare care va ajuta pe termen scurt si mediu, insa care este inutila pe termen lung.

 • valeriu

  Salutare zaone, vroiam sa te intreb daca imi decodez telefonul i4 at&t cu aceasta solutie cand o sa conectez telefonul la pc Apple poate bloca telefonul pe ce retea a fost codat in cazul de fata at&t? Sau pot conecta la pc si nu se intampla nimic? Astept un raspuns in momentul de fata sunt la servici si am urmarit toata ziua aceasta stire si mi-ar fi de folos cand ajung acasa m-as apuca de el :).
  Tin sa precizez ca il am decodata acuma cu Cartela Gevey Sim Card.
  Iti multumesc !

 • OXXO

  Eu m-am chinuit azi 3 ore si n-am reusit sa il decodez cu SAM

 • apos70l

  solutia este foarte buna pentru cei care au baseband care se decodeaza mai nou cu gevey,deoarece o sa scada pretul cartelelor gevey ultra pana cand aceasta decodare cu sam nu va mai fi posibila…deci este ok si aceasta:D

 • Silky

  Singuru mod d blocare a acestei metode, presupun k se poate intampla doar printr-un update de OS sau BB. Oricum 70% din cei deblocati cu gevey nu isi mai dau update orikum. Oricum sa profitam la maxim d aceasta solutie de mult asteptata

 • MKRKKK

  daca am salvat fisierele alea din iphone , si sa zicem ca apple blocheaza solutia , eu facand deja tutorialul , si imi fac update la 5.1 pierd unlocku ?

 • Th3Dog

  70%? s-o crezi tu :)))
  i-a sa sa vezi cati o sa se planga in cateva saptamani =))

 • @valeriu: Teoretic nu poate face nimic.
  @Silky: Cica nu se poate bloca asa, e permanenta daca ai fisierele de decodare.
  @MKRKKK: Se aplica ce i-am spus lui Sillky.

 • MKRKKK

  @zaone , sarumana !

 • Rosu Remus

  @Zaone:Explica-mi si mie cum sa imi fac iPhone-ul(am dat restart la iPhone incercand sa instalez SAM)am urmat pasii:
  1.Restore cu Snowbreeze,am shsh salvate cu Tinyumbrella iPhone4 5.0.1(9A405),5.1(9B176),5.1b2(9B5127c),5.1b3(9B5141a).
  2.Primesc error 3194,1602,1601,1600,11 am incercat cu iReb5 am bagat telefonul in pwned mode/dfu si primesc tot la fel.
  iPhone4 v 5.0.1 bb 04.10.01 jailbreak facut cu snowbreeze folosit cu Gevey Sim,codat TeliaSonera,nu mai am cartela pe care a fost codat.Te rog spune-mi daca mai am o sansa sa il fac.Mersi mult.