Safari ti-ar putea sugera parole sigure si le-ar putea sincroniza cu toate iDevice-urile tale

  Safari este browserul nativ al sistemului de operare iOS, insa este si browserul nativ al sistemului de operare Mac OS X. In OS X Mountain Lion Apple intentioneaza sa imbunatateasca experienta de utilizare a popularului sau browser prin implementarea unei sectiuni in care vom avea listate toate parolele salvate de catre noi. Orice browser al anului 2012 are asa ceva, Safari nu face exceptie insa interesant la Safari va fi introducerea unei optiuni care va sugera parole sigure pe care utilizatorii le-ar putea folosi atunci cand isi creeaza un cont pe un anumit website.

But text strings associated with the last several builds of Safari 5.2 point to more extensive password functionality for Safari, including an ability to suggest unique passwords rather than simply storing user-created ones. Specifically, one of those strings which is present in Safari 5.2 but not currently used in a public-facing context reads:

Safari can automatically suggest and remember unique, secure passwords for websites you choose.

  Practic Safari iti va sugera o parola sigura pe care tu o poti utiliza, iar de indata ce o introduci in casuta pentru logarea pe un website Safari ti-o si poate salva. Dupa ce o salvezi o vezi in meniul Passwords din Safari, insa exista posibilitatea ca prin iCloud acea parola sa ajunga pe toate iDevice/Mac-urile sincronizate la acelasi cont iCloud. Aceasta optiune ne-ar permite sa ne logam oriunde si oricand fara a introduce parolele de fiecare data, sistemul fiind destul de util pentru cei care au multe conturi si parole diferite.

  Deocamdata Safari 5.2 ne arata ca Apple lucreaza la dezvoltarea unui asemenea sistem, insa ramane de vazut daca il va si implementa.