Google Drive – un nou serviciu de tip cloud lansat de catre Google(Video)

[youtube]http://youtu.be/wKJ9KzGQq0w[/youtube]

  Dupa cateva zile de zvonuri cu priire la lansarea serviciului Google Drive, iata ca astazi compania din Mountain View a lansat oficial noul sau serviciu de tip cloud. Practic noul serviciu oferit de Google va da posibilitatea de a incarca nu mai putin de 30 de tipuri de fisiere pe serverele companiei, iar acele fisiere le puteti mai apoi accesa de pe orice calculator, insa nu si de pe iDevice-uri deoarece compania nu are o aplicatie in App Store. Google Drive va permite sa partajati si sa modificati documente in timp real, seamana cu iCloud in aceasta privinta insa este diferit in multe altele.

  Google Drive se foloseste de Google Search pentru a recunoaste obiecte din imagini si ofera optiunea de a extrage text din anumite tipuri de poze, dar partea interesanta este ca ne da posibilitatea de a genera link-uri pentru fiecare fisier salvat. Google Drive este un sistem interesant insa complet inutil pentru posesorii de iDevice-uri in lipsa unor aplicatii dedicate. Google Drive poate fi incercat acum, aici, iar la inregistrare primiti 5 GB de spatiu gratuit, iar daca doriti mai mult puteti achizitiona 25 GB pentru 2.5$ lunar, 100 GB pentru 5$ lunar si 1 TB pentru 50$ lunar.

19 COMENTARII

  1. Bune chestiune astea icloud dropbox skydrive boxnet etc ….numai folosim hdd

    Intrat deja in era post pc in care vechile obiceiuri de a scrie pe DVD stoca pe hdd dispar

  2. Nici la mine nu merge pe domeniu personal.
    @zaone ai facut ceva special sa il activezi sau ti-a mers fara sa faci ceva anume?

  3. Nici la mine nu merge. “We’ll email you at **@gmail.com
    when your Google Drive is ready”.
    Asteptam, eu cred ca merita.

  4. Nu am facut nimic special pentru activare, m-am logat la gmail, si mi-a activat tot. De ce merge, nu stiu, clar e ca merge si am instalat si programul pentru PC deja.

  5. Cu maaare greutate o reusit sa scoata la lumina mult-promisul serviciu de stocare, mare minune mare. Una calda, una rece, ca dupe bucuria apartitiei dezamagirea vine de la cei 5 GB, care zic io ca-s cam putintei. Altii au mai mult, si ma refer la SkyDrive (am inca 25 GB) si ADrive.com (50 GB). Evident ca o sa folosesc si ultimul bit din contul de 5 jiga, ca daca tot l-o facut, apai sa-l folosesc. Si oricum, fata de “clasica” varianta de stocare prin atasamentele de email, adica “Gmail Drive”, solutia este totusi mai eleganta. Urmeaza sa vedem daca marele gigant se va indura sa ridice stacheta (limta).
    Din pacate Gmail Drive NU ESTE DISPONIBIL chiar daca a fost lansat cu trimbite si surle, ceea ce ma face sa cred ca cei de la Google sint niste fazani si isi bat joc de toti. Jenant din partea gigantului imbatat de succesuri…