Prima Pagina Apple O noua versiune a malware-ului Flashback apare, infecteaza aproape orice Mac

O noua versiune a malware-ului Flashback apare, infecteaza aproape orice Mac

  Desi multi credeau ca problemele generate de Flashback au ramas doar o urata amintire, iata ca Intego a descoperit o noua versiune a malware-ului care a generat atatea probleme. Flashback.S se numeste noua versiune, ea profita de vulnerabilitatile Java pentru a infecta Mac-urile, insa are grija sa nu exploateze calculatoarele care au instalate aplicatiile VirusBarrier X6, Xcode sau Little Snitch. De indata ce malware-ul infecteaza Mac-ul, el isi sterge fisierele folosite pentru infectare si ofera acces total la Mac-ul vostru.

Intego has discovered a new variant of the Flashback malware, Flashback.S, which continues to use a Java vulnerability that Apple has patched. No password is required for this variant to install, and it places its files in the user’s home folder, at the following locations:

 • ~/Library/LaunchAgents/com.java.update.plist
 • ~/.jupdate

It then deletes all files and folders in ~/Library/Caches/Java/cache in order to delete the applet from the infected Mac, and avoid detection or sample recovery.

  Desigur ca aceasta versiune a malware-ului nu are nevoie de parola pentru a va infecta Mac-ul si el se foloseste de o vulnerabilitate deja blocata de Apple, deci teoretic ar trebui sa fiti protejati daca ati facut ultimele update-uri pentru Mac OS X. Nu stiu cat de multe Mac-uri sunt intr-adevar infectate insa “telenovela” Flashback pare sa fie una care in spate are nu doar hackeri independenti.

 • Mam cam saturat! Dar asta intrece orice limita in virusi! Deci el sterge fisierele care lea folosit pentru infectare ca sa nu isi dea seama utilizatorul ca are un virus. Ce bine ca nu viruseaza mac-urile care au aplicatiile mentionate mai sus

 • Tulcan Alexandru

  Mountain Lion se poate infecta?

 • Nu cred, el are activa o limitare care nu iti permite sa rulezi aplicatii care nu au fost semnate de Apple.

 • mihu

  inca o chestie care ma face sa “iubesc” mizeria de java si tot ce reprezinta ea…

 • Puiu

  Zaone,te rog dacă sti, de la un timp porneste singur Siri .precizez ca am un 4s 5.1!

 • octavian

  ce aplicatii sunt astea ” VirusBarrier X6, Xcode sau Little Snitch” cumva antivirus pentru mac sau ce este.sa ne punem antivirus pe mac-uri impotriva virusilor si anume ce.dezvoltati ideea si daca este nevoie sa instalam si antivirus pentru mac ce anume antivirus sa ne instalam

 • Liviu mica

  Virusbarrier e antivirus … Sau ceva de genul asta
  Xcode e sdk-ul apple pentru dezvoltat soft
  Little snitch e un programel ce iti explica se softuri se conecteaza la retea si pe ce port, ce adrea, etc…

 • Pingback: Un nou tip de malware pentru Mac ameninta platforma OS X | iDevice.ro()