Oficial decodarea folosind SAM nu mai este disponibila

  Dimineata v-am spus ca aseara MuscleNerd ar fi anuntat pe Twitter ca Apple incepe sa rezolve vulnerabilitatea care va ajuta sa decodati terminalele iPhone cu SAM. Atunci MuscleNerd spunea ca procesul de unlock ar putea functiona in orele urmatoare, insa se pare ca totul s-a terminat acum si niciun iPhone nu mai poate fi decodat folosind tutorialul facut de mine pentru voi ieri si duminica trecuta. Din pacate nu exista vreo alta metoda pentru a decoda un iPhone cu SAM deci trebuie sa asteptati lansarea unei solutii de unlock de catre Dev Team sau puteti cumpara o cartela Gevey ori sa faceti o decodare permanenta.

  In momentul de fata exista cartele Gevey care decodeaza orice baseband al iOS 5.x, deci puteti sa va decodati iPhone-urile fara probleme folosindu-le.

37 COMENTARII

  1. Ori cumperi telefonul neverlocked sau stai pe loc la OS 5.0.1 sau OS 5.1 cu Gevey, decat sa freci telefonul cu SAM, sa faci pasii aia de fiecare

  2. De fiecare data, macar la gevey bagi ce cartela vrei, fara a mai face alte operatiuni numai ca stai cu gevey-ul dedesubt ca si neverlocked aproape 😀

  3. daca deja le-ai decodat si ai avut norocul sa salvezi , tine . am salvat Orange si Vodafone si amabele merg activate si decodate si acum . daca as pune cartelele pe un alt iphone si pus “lockdown” salvat , cred ca merge (as face o proba)

  4. AdrianR
    simplu , copiezi tot din directorul Lockdown din arhiva salvata de redsnn0w si te duci cu un filebrowser gen IFunBox in /var/root/Library/Lockdown/ si dai paste la ce ai copiat . conectezi Iphone la Itunes (posibil sa nu mearga din prima dar mai deschizi o data) si ar trebui sa ai semnal . eventual un restart rezolva alte complicatii .

  5. 14. Anca
    Posted April 27, 2012 at 7:56 PM

    “Daca am făcut decodarea,dar nu am salvat-o ,mai pot sa o salvez acum? O sa mai fie valabilă decodarea?”
    daca momentan iti merge mai poti face salvarea , cum am scris anterior . cu un file browser gen ifunbox te duci in : /var/root/Library/ si copiezi directorul “Lockdown” in calculator . ar trebui sa fie suficient .

  6. Andreas , nu am incercat plist pt decodare in alt telefon dar ma gandesc ca merge , sau poate e personal cu Id-ul fiecarui telefon ( pana nu incerc se pare ca bat campii)

  7. Dupa ce am facut restore tot merge la mine. Nu trebuia se refac nimic cu SAM. Merge si “Push” ul. (I4, iOS.5.1, si baseband 2.10.04 )

  8. Este adevarat, am facut un restore la 5.1 cu itunnes + jailbreak cu ultima versiune redsn0w si device-ul are semnal pe cartela decodata 😀

  9. daca , conectez telefonul la itunes mi-l paote bloca apple ?? unui baiat din cate am inteles , dupa ce la conectat , i-a instalat itunes 3 lucruri la sync si ca ii scrie no service . imi poate spune cineva sigur sigur daca a facut sync cu itunes si ii mai merge unlock-ul ??

  10. @zaone : Eu am facut decodarea la un iphone cu shift + R din itunes cu 5.1, chestia este ca a disparut cydia pentru ca nu mai este JB si adio fisiere lockdown, intrebarea mea este, la ce “pas” se va bloca telefonul mai exact, cand voi scoate cartela din el si o voi pune la loc? Cand o sa-l conectez la itunes fara sa-i schimb ceva?

  11. stiti dc s-au blocat terminalele sincronizate cu itunes? pt k ati avut un backup facit in itune knd era blocat telefonul si nu era instalat sam..dupa decodare sau restaurarea acea este foarte important knd il conectati la pc cu itune sa dati acolo new iphone fara vechiul backup sau eventual il stergeti pe cel vechi din pc si dupa conectati la pc iphone ul fara probleme

  12. Am dat eu sync … Miam bagat muzica si toate porcariile … Sync si direct prin usb si prin wifi si nu are niciun stres semnalul sau altceva 😉 , sincronizati cu incredere ca nu pateste nimic , mai ales daca aveti salvate fisierele de unlock atunci nu aveti de ce sa va fie frica 😉