Presedintii companiilor Samsung si Apple se vor intalni pe 21 – 22 mai pentru a discuta o posibila incheiere a disputelor legale

  V-am spus deja ca o instanta americana ii va obliga pe presedintii companiilor Samsung si Apple sa se intalneasca pentru a discuta o posibila incheiere a disputelor legale si iata ca perioada 21 – 22 mai a fost stabilita pentru aceasta intalnire. Instanta americana va modera discutiile dintre cele doua parti, iar acestea se vor axa in principal pe ajungerea la un compromis care sa le permita sa isi retraga procesele deschise in instantele din SUA si poate cele din restul lumii.

  Apple si Samsung au aproximativ 50 de procese deschise in instantele din 10 tari de pe glob, insa Tim Cook pare a fi dispus sa gaseasca solutii pentru a le incheia intr-un mod pasnic. Despre intentiile celor de la Samsung nu stim absolut nimic deocamdata pentru ca presedintele lor nu a a facut declaratii in legatura cu aceasta problema in ultimele saptamani. Daca Steve Jobs ar fi fost in viata aceasta intalnire organizata de instanta nu ar fi avut loc, insa Tim Cook este mult mai “flexibil” si poate va economisi cateva zeci/sute de milioane de dolari anual prin inchiderea acestor procese.