Prima Pagina Apple Americanii cred ca Apple va deveni un operator virtual de telefonie mobila

Americanii cred ca Apple va deveni un operator virtual de telefonie mobila

  O idee prezentata anul trecut este “reciclata” anul acesta si un “expert” american in telefonie mobila sustine ca Apple va oferi in curand servicii de voce si date pentru iDevice-urile sale. Compania americana va deveni un operator virtual de telefonie mobila care va oferi servicii GSM de voce si date pentru iPhone si tableta iPad, iar iTunes Store-ul va fi sistemul prin care totul va fi vandut. Apple va deveni un operator MVNO, mai exact va inchiria de la alti operatori de telefonie mobila retele GSM si le va folosi pentru a oferi servicii clientilor proprii, deci probabil vorbim despre niste preturi destul de mari avand in vedere ca Apple este un intermediar aici.

  Daca Apple va incepe sa ofere si servicii GSM pentru clientii sai atunci dependenta fata de operatorii de telefonie mobila scade deoarece compania americana poate oferi iDevice-urile la pret subventionat fara alte companii si isi poate creste profitul pe termen lung. Desigur ca un asemenea model de business este riscant, insa Apple este recunoscuta pentru a obtine cele mai bune deal-uri pentru propriile servicii, deci s-ar putea sa avem parte de o surpriza placuta. Pana una alta totul este doar un zvon, unul interesant, destul de vechi, dar care probabil nu va deveni vreodata realitate.

 • Xyzt

  Hehe, abia asta suna a concurenta pentru RIM. 😀

 • Luca

  Zaone eu platesc la Telecom Italia la așa zisul lor ADSL de 7,5 Mega 38 de euro pe luna.si am găsit oferta la un alt operator care nu are rețea propie,închiriază rețeaua de la Telecom si oferta scădea la 29 euro pe luna.Acum vreau sa schimb cu alți operatori care in zona mea oferă 3 Mega in download si 1 in upload,la ei merg cu 2,7 in download e 0,09 in upload.problema este ca operatorul care închiriază rețeaua de la telecom oferă preț mai bun de ce oare?

 • Pai din cate vad eu, operatorul ala care inchiriaza iti da un pret mai mic pentru viteza mai mica.

 • Lucif3r

  @Luca – pai e simplu, ala care iti da la 29 de Euro cumpara la bulk de la Telecom Italia la un pret mult mai mic ( en gros) tie iti da en detail si unu si celalalt.
  Si tu daca ai cumpara en gros de la Telecom Italia ai avea un pret mai mic.

 • al calin

  @Luca
  cand ai probleme si sunt la subcontractor o sa te trimita la telecom italia
  tipic tarilor “latine”
  e cumva infostrada?
  te sfatuiesc sa ramai la telecom
  scuze offtopic