Scott Forstall vinde 95% dintre actiunile detinute la compania Apple

  Scott Forstall este vicepresedintele “senior” al Apple care supervizeaza procesul de dezvoltare a sistemului de operare iOS, iar recent acesta si-a vandut nu mai putin de 95% dintre actiunile detinute la compania din Cupertino. Pachetul de 64,151 de actiuni vandut de el i-a adus 38.7 milioane de dolari si vorbesc despre o parte dintr-un pachet actiuni acordat de catre Apple in anul 2008 si care abia in 2012 au putut fi vandute. Scott Forstall inca detine aproape 3000 de actiuni la Apple, dar are 250.000 de actiuni pe care urmeaza sa le primeasca in 2013, 2014 si 2016 daca ramane la companie si acele actiuni valoreaza de 4 ori mai mult decat cele vandute acum, asta daca pretul actiunilor se pastreaza.

Taking advantage of Apple’s relatively high (but not record) share price, the company’s senior vice president for iOS software — someone often mentioned as possible successor to Steve Jobs and Tim Cook — sold 64,151 shares at prices ranging from $601 to $605 to clear $38.7 million in one day. The shares were the remains of a 120,000-share retention bonus that was granted in 2008, vested last month and reduced by 55,849 shares on March 24 to pay taxes. Forstall still holds 2,988 Apple shares worth, at Friday’s closing price, $1.8 million.

  Scott Forstall castiga 700.000$ anual de la compania Apple, deci vorbim despre un salariu foarte bun pentru un SVP, insa desigur ca 40 de milioane de dolari in banca nu strica nimanui. Vanzarea nu are legatura cu eventuale probleme in cadrul Apple, ci are cel mai probabil legatura cu eventuale investitii pe care Forstall intentioneaza sa le faca in viitorul apropiat. Daca Scott ramane la Apple poate castiga cel putin 160 de milioane de dolari de pe urma actiunilor pe care urmeaza sa le primeasca, deci are indeajuns de multa motivatie pentru a face treaba buna in continuare.

4 COMENTARII

  1. Eu personal cred ca nivelul actual nu va mai fi atins, motiv pentru care a vandut actiunile. Suntem la apogeu baieti!

  2. Toti angajatii companiei au limita la numarul de actiuni (procentul) pe care il pot detine. Primele anuale se acorda in actiuni, si daca te apropii de limita care iti este permisa de companie nu ai decat sa vinzi actiunile pe care le detii ca sa poti primii altele.
    Baietii astia nu fac bani din negot cu actiuni, ci din propria munca.

  3. Mă eu nu știu ce sa zic,Astia muncesc poate chiar foarte mult,desi daca stau bine sa mă uit câștiga si foarte exagerat de mult,de asta sa invocat perioada asta de criza peste tot.Dezechilibru total si pt aceasta perioada si iremediabil.