Bisnitarii americani cumpara iPhone-uri stricate, le repara si le vand ca fiind noi

  iPhone-urile sunt scumpe si daca ne uitam la preturile din magazine sau la cele ale operatorilor de telefonie mobila, atunci observam ca putina lume isi permite sa achizitioneze un asemenea dispozitiv. In ajutorul lor vin “bisnitarii” care vand terminale iPhone la preturi mai mici decat cele din magazine, insa dispozitivele sunt prezentate ca fiind noi, desi pretul final este mai mic. Ei bine daca mai cumparati un iPhone de pe vreun site de licitatii online si dispozitivul va este prezentat ca fiind nou, sigilat, atunci trebuie sa aveti in vedere ceea ce voi explica mai jos.

  In SUA exista multe persoane care cumpara iPhone-uri stricate, le repara, le schimba carcasa si le vand ca si noi, sigilate. Piesele nu sunt greu de procurat, nici macar ambalajul nu e greu de obtinut si singura munca migaloasa este cea care implica montarea pieselor in carcasa. Dupa ce iPhone-ul este montat la loc el este pus intr-o cutie originala sau falsa, este sigilat si este mai apoi vandut pe internet la un pret mai mic decat cel din magazin, insa este prezentat ca fiind un terminal nou nout.

  Foarte multa lume a fost pacalita in acest mod si practic oamenii au cumparat un iPhone vechi de cateva luni/cativa ani care nu mai are garantie si care se poate strica in orice moment, dar nu poate fi reparat gratuit la Apple. Asemenea dispozitive trebuie evitate, insa singura metoda prin care le puteti evita implica achizitionarea terminalului din magazin. Desigur ca sunt unele magazine care cumpara produse de pe piata neagra, insa macar acolo aveti certitudinea ca veti beneficia de garantie in cazul in care terminalul nu mai functioneaza.

  In concluzie, cand mai cumparati un iPhone 4/4S “nou” din afara magazinului stiti ca acel dispozitiv ar putea fi in realitate unul refacut pe bucati.

29 COMENTARII

  1. De-asta imi cumpar telefoane decat din magazinele principale Vodafone. Niciodata de la dealeri Vodafone sau de pe net.

  2. Sau cele facute pe vapor,sunt destule site-uri fantoma pe net care vand telefoane “noi” la 400-500lei mai ieftine decat in magazine,cica ofera si “garantie”.(in service propriu,care nu exista)

  3. Si ce ti se pare “bișniță” in asta? Pana la urma si Apple face asta .
    Eu nu o sa-mi iau niciodata un iphone sau un produs Apple din magazin pentru ca are un pret mult prea exagerat si nu ma refer la comisionul pus de firmele romanesti ci la pretul impus de Apple.
    Piata SH iti ofera ceva mult mai accesibil , insa iti asumi riscuri.
    Eu nu am avut niciodata probleme cu produse SH. Daca stii la ce sa te uiti , nu te arzi.
    Faza cu garantia , nu mor eu intr-o garantie de 1 an , daca e sa crape , caut problema si o inlocuiesc personal , sunt un tip mai practic de fel.

  4. Lol, chiar compari ceea ce fac diversi oameni in camere obscure cu ceea ce ofera Apple?
    @anonim: Vodafone sux. Ei vindeau pe sub mana iPhone-uri inainte sa le lanseze oficial doar ca sa nu piarda clienti. Erau disperati, now they just suck.

  5. Daca crapa probabil iti gaseste ceva ca sa pierzi garantia, un prieten sa dus cu placa de semnal stricata (se incingea telu rau de tot) si cei de la garantie au spus ca e activat senzorul de umiditate si acum foloseste un nokia

  6. e faceau pe naiba romanii de mult…frate orice pleca din america inclusiv pirateria.toate softurile filmele produsele acolo se lanseaza prima data si apoi apar pe net etc

  7. Salut .poate voi fi putin off topic ,am cititi articolul ,pare foarte util de stiut .presupun ca sunt milioane de oameni “tepuiti” pe glob pe tema asta !
    Eu vroiam sa intreb altceva ,zaone precizezi acolo in articol ca problemele cu un iphone le remediezi la un apple store .La un iphone 3gs la care a crapat carcasa la mufa de incarcare (clasica problema ) unde o poti rezolva ? telefonul e de la orange cu contract si garantie dar nu vor sa schimbe capacul !

  8. cand resetam life timer-ul la nokia ii trageam o carcasa noua si il vindean in vitan nici nu aparuse iphone 2 asa ca americani sunt mici copii pe langa noi romani

  9. off topic am o problema la iphone 4 cu castile sau stricat undeva pe fir ca cei de la vodafone sa le las si telefonul(iphone) mi se pare o mare idiotenie ceva indrumari imi da-ti???

  10. @zaone … si orange a facut asta cand au aparut primele 3Gs`uri … am facut comanda ca dupa o luna sa mi se spuna ca nu au ajuns decat 20 in Targoviste si 18 au fost luate de salariatii ORANGE, asa ca te rog nu pupa in fund anumite firme pentru ca toate sunt la fel.

    Cum a mai spus cineva daca sti la ce sa te uiti iti dai seama daca un iPhone este sigilat din fabrica sau a fost umblat in el si sa fim seriosi sunt putini care dau bani pe un telefon on magazin, prefer oricand okazii sau alte modalitati de procurare.

    P.S. “iPhone-urile sunt scumpe” defapt toate smartphoneurile in categoria asta sunt scumpe… chiar nu inteleg de unde si pana unde ideea ca un iPhone este scump si un Samsung este ieftin, preturile sunt foarte apropiate.

  11. Mai oake, ai o atitudine asa de pupacioasa de ma sperii. Pe cine am pupat eu in fund acum de te-ai aprins tu asa? Nu de alta dar e a nu stiu cata oara cand arunci sageti in mine si m-am cam plictisit de aberatii. Ar fi interesant sa spui si de unde stii tu ca Orange a vandut telefoane reasamblate ca si noi, altfel opinia ta cade in puturile ignorarii.

  12. Ai unele inclinatii spre Orange din multele articole pe care le`am citit… si tocmai ca nu pup pe nimeni, incerc sa fiu obiectiv.

  13. Nu am spus nicaieri ca Orange sau Vodafone sau alti operatori vindeau telefoane reasamblate, eu ma refeream la ce ai spus tu aici : “Vodafone sux. Ei vindeau pe sub mana iPhone-uri inainte sa le lanseze oficial doar ca sa nu piarda clienti.” si eu ti`am zis ca si la Orange se fac destule magarii, atata tot.

  14. Nu pup nicaieri bisnitarii de pe okazii, dar daca este sa numesti pe cineva Bisnitar poti incepe cu “MARILE” magazine din Romania care in caz ca ai uitat videau iPhone 4 la micutul pret de 10.000 Ron, sau altele care vindeau 4S la 5000 Ron … are rost sa dam nume ? (macar pe okazii gaseai telefoane cand aveai nevoie nu la 2 luni de la lansare)

  15. Nu cred ca are relevanta de unde stiu… si oricum nu poti verifica… ideea este ca inainte de ziua mea nevasta a facut comanda la ei de un 3GS (dupa ce telfonul dinainte a zburat de la etajul 5 din greseala), iar dupa 1 luna cand am fost sa ridic telefonul am aflat de la un anajat (pe care il cunoasteam intamplator) ca toate 20 care au ajuns in Targoviste au fost “repartizate” 18 la angajati 2 la comenzi mai “speciale”. Nu sunt sustinatorul nici celor de la Orange nici Vodafone, dar toti fac la fel si fiecare isi vede interesul.

  16. Vad ca nu a aparut mesajul precedent, daca este sa vorbim de Bisnitari… putem pune pe masa preturile la care se vindea iPhone 4 / 4S de magazinele cu pretentii in Romania … 10.000 Ron / 5.000 Ron, aia cum se numesc pe langa nesimtiti ? Pe okazii am putut sa comand cand am vrut eu, nu dupa 2 luni de la lansare si cu preturi apropiate daca nu mai mici decat erau afisate in magazinele din Romania. (Si pe okazii ca peste tot sunt tepe, dar nu poti incadra pe toti in aceeasi oala)

  17. oaky…te sustin din spate sa stiii….haideti sa va dau si eu un exemplu, tot despre ORANGE
    un prieten de a servici avea un iphone 3gs CODAT ORANGE si i-a facut unlock cu BASEBAND DE iPAD…bun toatae bune panai aici..a mers facut mergea orice cartela….omu’ nu prea le avea cu telefoanele se duce acasa baga telefonul la iTUNES si ii zice sa faca update la iOS 5.0.1, ii da face update si dupaia se blocheaza….ma suna imi spune eu ii zic ca nu trebuia sa faca direct update…a doua zi se duce cu el la SERVICE ORANGE ii spune ca nu stie ce are ca nu mai merge…ii cere un umar de telefon sa vada daca este luat pe firma unde lucram….culmea noi habar n-aveam ca telefonul erea luat pe firma si ca mai mai beneficia de garantie….si dupaia zice ca nu merge sa-l faca si sa-i dea alt telefon PRECIZEZ FARA NICIUN BAN !!!!!!…ii da alt telefon CODAT orange si si-l decodeaza tot la ei pe 110 lei (cred) si ii spune ca telefonul este nou …..Telefon iPHONE 3 gs 16 gb Black…..care cred ca nu se mai fac la APPEL…de foarte multe luni…
    sincer nu mai stiu exact data cand sa dus el la SERVICE ORANGE de pe Giulesti ca acolo sau mutat mai demult o sa-l intreb dar cred ca iOS 5.0.1 a aparut prin noiembrie sper sa nu ma insel….SI ACUMA PUN INTREBAREA DE 10 PUNCTE:
    MAI FACEA APPLE IPHONE 3 GS PE ATUNCI???
    nu mai zic ca atunci cand apesi pe butonul HOME se simte aiurea rau parca e si mai sus putin
    dar nu am ce zice CARCASA ESTE NOUA…..

  18. nu apar pe nimeni zaone sa stii sa nu crezi ca am ceva cu tine si pe lanaga asta eu mai am si abonament de cel putin 13-14 ani la Orange dar sincer cand a venit la mine cu telefonul si mi-a spus ca a primit unul nou pe cel care il avea si erea facut unlock cu baseband de iPAD….am ramas putin mirat CUM DE SA INTAMPLAT ASA CEVA….sincer nici acuma nu-mi explic…
    o seara cat mai placuta ….

  19. Daca apple nu mai produce 3gs asta nu inseamna ca pe piata nu mai exista terminale (in stoc) la orange si unde se mai vindea …S