Prima Pagina Apple Reparatiile facute iDevice-urilor pot genera probleme mari

Reparatiile facute iDevice-urilor pot genera probleme mari

  Anul trecut un pasager al unui avion comercial ce zbura deasupra Australiei a observat ca din iPhone-ul sau incepe sa iasa fun, dispozitivul luand foc la un moment dat. Din fericire nicio persoana din avion nu a fost ranita, insa iPhone-ul a fost distrus si vina a cazut asupra bateriei terminalului. Ei bine bateria a fost intr-adevar de vina, insa ea nu s-a stricat de una singura, ci a fost “ajutata” de un surub care a perforat-o. Acel surub ar fi ramas in iPhone in urma unei inlocuiri a ecranului, inlocuire care a fost facuta la un service ce nu fusese autorizat de Apple sa faca asemenea proceduri.

The phone was sent to the Australian Transport Safety Bureau (ATSB) as part of an investigation into the matter, which has now revealed that a misplaced screw punctured the battery casing, leading to a short circuit that caused the battery to overheat. 

The screw that caused the issue was the result of a botched screen-replacement job from a non-authorised service centre. A screw from the bottom of the unit, adjacent to the 30-pin connector, found its way into the handset, and caused the battery compartment to puncture as a result.

  In imaginea de mai sus aveti prezentat surubul din interiorul dispozitivului, iar autoritatile din Australia au incheiat recent cazul privind problema iPhone-ului, concluzionand ca acel surub a fost de vina. Desigur ca asemenea probleme pot sa apara la orice service, nu doar la cele neautorizate, insa partea buna este ca bateria nu a luat foc de una singura si ca a fost nevoie de interventia unui obiect strain pentru a o strica.

 • TC

  De ce imi apar notificari mereu si cand intru in applicatie nu e nici un post nou?

 • CalinC

  wooow ce tare,sa uiti un surub aiurea la asamblare,care mai e si mare…

 • Daniel

  Asta-i vrajala,un surub,mai ales situat in partea in care este in poza,nu are cum sa faca scurt la baterie sub nici o forma.Aproape orice baterie li-ion are protectie termica si scurtcircuit…deci nu poate iesi fum dintr-un idevice,numai daca il supralimentezi.Modelul si marimea acelui surub,nu face parte din constructia idevice-ului.In cel mai rau caz,in urma unui scurt,rezulta umflarea acumulatorului

 • Mkrkkk

  Lithiu in contact cu aerul ia foc sau ceva de genu asta e sigur side reparat …. Greseala asta se putea intampla si la apple …. La noi nu uita suruburi … Din contra ca la service-urile astea gsm iti fura suburile in draci..

 • aba

  eu unu nu stiu sa existe asemeanea surub de dimensiunea asta la iphone.parca e prea mare

 • Dar cine a spus ca e un surub al unui iPhone?

 • @zaone: Sa fim seriosi, si aia care lucreaza la apple sunt tot oameni, crezi ca aia nu gresesc? Oricine poate gresi, pana si un robot, ca si aia tot de oameni is programati…

 • Asa le trebuie daca le repara la 3 lei 🙂

 • Si nu am spus ca asta se putea intampla oriunde?

 • alexhfv

  Daca reusiti voi sa asamblati un iphone cu un surub situat in fata sau in spate bateriei.. E vrajala de 2 lei si ori cine a desfacut un iphone poate sa confirme.

 • Cristi

  Zice bine Alexhfv…nu avea cum sa asambleze telefonul cu surubul ala acolo, l-au bagat la presa sau ce? E cusita cu ata alba toata pioveste

 • Cristi

  cusuta* ; povestea*

 • Rely

  Si turnurile pe 11 sept 2001 au cazut din cauza unor avioane…. Bla bla marmota inveleste in staniol…(acoperirea apple pt unele probleme)

 • Eu

  intr-un iphone,nu ai loc in plus nici macar pentru un surub de-al lui,dar sa fie si mai mare?Chiar este cusuta cu ata alba,toata povestea.Plus ca,din cate imi amintesc eu,nu a fost singurul caz semnalat.A mai fost un caz.Si ala tot un surub avea?Sau avea o surubelnita si un cleste?

 • alex

  Acel surub nu exista in iphone 100%, dar aveau nevoie de o scuza

 • ibobia

  Si eu cred ca e “vrajeala”. Apropo, ați observat cât de des se explica incendiile prin așa zise scurtcircuite? Una-doua, specalistii au găsit cauza incendiului: un scurtcircuit. Multe sunt vrajeli si aici. Teoretic scurtcircuitele ar trebui sa provoace arderi de siguranță si întreruperea curentului si deci evitarea incendiului (nu se potriveste aici cu bateria).

 • CalinC

  iar partea proasta pt poveste e,ca nu poti inchide capacul din spate cu asa surub pe baterie,numai daca fortezi capacul,iar acolo unde era surubul respectiv ramanea urma lui in urma incidentului respectiv,atat de la afumatura cit si de la presiune…..penibila poveste..

 • Liviu

  Am schimbat pt altii baterii de 3gs insa este greu de crezut asa ceva, nu am vazut ca nu e surub asa de lung inauntru ca in poza. Greu de crezut dar nu imposibil , surubul ala nu e de la iphone, e de la alt producator. Trebuie sa fii zapacit tare ca sa faci asa ceva…