Reparatiile facute iDevice-urilor pot genera probleme mari

  Anul trecut un pasager al unui avion comercial ce zbura deasupra Australiei a observat ca din iPhone-ul sau incepe sa iasa fun, dispozitivul luand foc la un moment dat. Din fericire nicio persoana din avion nu a fost ranita, insa iPhone-ul a fost distrus si vina a cazut asupra bateriei terminalului. Ei bine bateria a fost intr-adevar de vina, insa ea nu s-a stricat de una singura, ci a fost “ajutata” de un surub care a perforat-o. Acel surub ar fi ramas in iPhone in urma unei inlocuiri a ecranului, inlocuire care a fost facuta la un service ce nu fusese autorizat de Apple sa faca asemenea proceduri.

The phone was sent to the Australian Transport Safety Bureau (ATSB) as part of an investigation into the matter, which has now revealed that a misplaced screw punctured the battery casing, leading to a short circuit that caused the battery to overheat. 

The screw that caused the issue was the result of a botched screen-replacement job from a non-authorised service centre. A screw from the bottom of the unit, adjacent to the 30-pin connector, found its way into the handset, and caused the battery compartment to puncture as a result.

  In imaginea de mai sus aveti prezentat surubul din interiorul dispozitivului, iar autoritatile din Australia au incheiat recent cazul privind problema iPhone-ului, concluzionand ca acel surub a fost de vina. Desigur ca asemenea probleme pot sa apara la orice service, nu doar la cele neautorizate, insa partea buna este ca bateria nu a luat foc de una singura si ca a fost nevoie de interventia unui obiect strain pentru a o strica.