Apple va trebui sa raspunda in fata unei instante pentru logarea locatiilor utilizatorilor platformei iOS

  Acum mai bine de un an de zile iOS-ul era implicat intr-un scandal foarte mare si totul avea legatura cu faptul ca iDevice-urile ne logau locatiile fara sa stim. Practic iOS-ul facea loguri cu toate locatiile in care noi calatoaream, iar acele loguri puteau fi extrem de usor extrase din dispozitive. Apple a fost aspru criticata de mass-media pentru acest sistem, compania l-a scos din iOS, insa a fost data in judecata in SUA pentru ca a violat intimitatea utilizatorilor care nu doreau ca orice persoana sa poata lua aceste informatii daca obtinea acces la iDevice-ul lor.

  Un proces inceput anul trecut impotriva companiei Apple va ajunge in fata unei instante abia anul acesta, compania urmand sa explice intregul mecanism al sistemului. Mai multe persoane lezate de aceasta problema sunt hotarate sa obtina niste bani de la Apple si acest lucru s-ar putea intampla daca avocatii lor reusesc sa convinga instanta din SUA. Practic utilizatorii sunt suparati ca aceste informatii au fost colectate chiar si dupa ce ei au spus ca nu vor ca iOS-ul sa le salveze si desi Apple a incercat sa convinga instanta ca nimeni nu a fost ranit efectiv de acest sistem, in final se va ajunge la un proces.

U.S. District Judge Lucy Koh in San Jose, California, today dismissed some of the claims in the case while allowing others to proceed to pretrial fact-finding. “I’m going to lift any stay of discovery, and discovery is going forward,” Koh told lawyers representing Apple and customers who filed the complaint. Apple sought to dismiss the case based on arguments in a court filing that the customers failed to identify a “single, concrete injury inflicted on any one of the plaintiffs here, much less one that is traceable to defendant Apple Inc.”

  Desigur ca decizia din SUA, indiferent care va fi ea, nu va avea efecte in Romania, insa macar stim ca exista persoane dispuse sa traga compania la raspundere.