Apple ocupa locul 17 in topul Fortune 500

  Anual Fortune magazine face un top al celor mai mari companii din SUA, iar in topul de anul acesta compania Apple ocupa locul 17. Cei de la Fortune listeaza companiile in functie de veniturile anuale si pe primul loc se claseaza Exxon Mobil care a incasat nu mai putin de 452 de miliarde de dolari si a avut un profit de doar 10%, adica 41 de miliarde de dolari. Apple in schimb a incasat 108 miliarde de dolari si a avut un profit de putin peste 25 de miliarde de dolari, deci este mult mai eficienta decat cei de la Exxon.

  Anul trecut cei de la Apple s-au clasat pe locul 35, deci au “sarit” 18 locuri in acest top si probabil anul viitor vor avea o pozitie mai buna. Desi Apple a incasat foarte multi bani, compania nu a reusit sa ii depaseasca pe cei de la HP decat in ceea ce priveste profitul, dar la final asta conteaza cel mai mult. Microsoft si Google nu se regasesc in top 20 Fortune 500, deci HP si Apple sunt in topul companiilor IT din SUA.

5 COMENTARII

  1. Da dar omiti un lucru ”mic” de tot dar foarte important,spui ca microsoft nu se regaseste in top 20,nu e,dar vezi cat profit are microsoft?A avut cifra de afaceri cu 50% mai mica decat apple dar la generar are profit dublu si ceva decat apple,so…..
    Trecand peste asta eu nu cred nici mort ca Exxon sa fi avut profit de doar 10%……

  2. Ce intelegi tu prin a castiga?Eu inteleg profit,tu prin a castiga intelegi cifra de afaceri:)
    Eu unul mi-as dori sa am un magazin sa vand 10 surcele si sa am profit de 1 mil de euro pe luna,decat sa am un lant de supermarketuri cu profit de 500 mii $$ pe luna,e doar o parere.

  3. Care-s uimitoarele cifre pentru Microsoft? Si vanzarile si profitul sunt sub Apple. Da, procentul e mai mare, dar sa nu uitam ca vorbim deja despre mere si pere. Microsoft traieste din vanzari de software, in principal (si din banii de la vanzatorii de telefoane android, printre altele 😀 ), Apple face majoritatea banilor din deviceuri. E oarecum normal sa fie procente diferite.