Dragon Dictation si Dragon Search iti permit sa dictezi text si sa cauti informatii in limba romana direct de pe iPhone si iPad(Video)

[youtube]http://youtu.be/c-eJ-TEAq4o[/youtube]

   Informatiile complete le aveti in clip, iar aplicatiile Dragon Dictation si Dragon Search ar trebui sa fie disponibile gratuit in App Store Romania, dar nu sunt. Mai multe informatii nu am pentru ca cei de la Nuance nu au gasit de cuviinta sa imi dea detalii despre ceea ce urmeaza sa lanseze, desi iDevice.ro este cel mai citit blog romanesc al pasionatilor de iDevice-uri. Thanks Nuance si agentiei care se ocupa de ei.

Nuance Communications a lansat Dragon Dictation şi Dragon Search în limba română; aplicaţiile pot fi descărcate gratuit de pe Apple App Store şi sunt compatibile cu iPhone, iPod touch şi iPad.  Aplicaţiile sunt foarte populare la nivel global, fiind deja descărcate de zeci de milioane de utilizatori iOS din 33 de ţări care doresc să dicteze uşor şi repede mesaje text tip SMS, e-mailuri, să posteze pe reţelele sociale, sau să caute informaţii pe Internet.  Folosind Dragon Apps consumatorii câştigă mai mult timp în fiecare zi, deoarece dictarea este de cinci ori mai rapidă comparativ cu tastarea clasică.

Desi aplicatiile in sine nu pot intearctiona cu orice componenta a iOS-ului, parte buna este ca Apple foloseste in Siri sistemul Nuance, deci un Siri compatibil cu limba romana nu este chiar atat de departe.

UPDATE: Aplicatiile vor fi disponibile in App Store Romania in viitorul apropiat. Versiunile disponibile in App Store-urile din alte zone de pe glob NU contin functia de dictare in limba romana.

 via.

37 COMENTARII

  1. Nu cred. Restul comentariilor cu “este disponibil?” se sterg, am scris in articol asta pentru cine a citit. Versiunile din SUA nu sunt disponibile in Romania deocamdata si probabil nici nu contin localizarea in limba romana.

  2. @zaone ,am vazut ca azi Buhnici a prezentat aplicatia pe protv la i.like.it
    dar a facut vreo 3 tentative pana a gasit ce cauta

  3. Ma refer daca intru cu un cont de US nici atunci nu il pot lua? Tocmai am incercat pe telefon, aplicatia o vad cu cont de US, in schimb sunt pe 3G.

  4. iti faci cont pe app store USA si il gasesti acolo ….eu l-am dat jos dar nu am reusit sa il configrez pentru dictare in limba romana …..

  5. Dante, ia grupeaza-ti tu comentariile intr-unul singur, ca nu suntem pe yahoo messenger. Revenind, aplicatiile nu sunt inca disponibile in App Store Romania. Cine se plictiseste poate face un cont App Store SUA, le poate descarca pe cele de acolo, poate afla ca nu au limba romana, poate reveni dezamagit aici si poate spune iar ca sunt acolo dar nu merg.

  6. Misto ideea, penibila rau fatuca asta de nareaza in filmulet…..Oare de ce naiba nu suntem in stare sa facem si noi ceva in romana care sa nu fie penibil…..? 🙁

  7. Hai sa fim optimisti si sa speram ca se vor lansa curand! Din ce am vazut in clip par super ok aplicatiile… daca sunt si gratuite, cu atat mai bine… “acum imi iubesc iPhonul-ul si mai mult !” :)) :)) :))

  8. Astazi a fost prezentat un demo. Aplicatia va fi disponibila in iTunes in urmatoarele 10 zile./ deci nu avem decat sa asteptam lansarea 🙂

  9. Aplicatia este in App Store US. Din pacate nu are limba romana, in ciuda faptului ca scrie clar in descriptia aplicatiei “Romanian”. Alte țepe… Macar asta e gratuita. 🙂