Prima Pagina Apple Apple va plati pentru imbunatatirea conditiilor de munca din fabricile Foxconn

Apple va plati pentru imbunatatirea conditiilor de munca din fabricile Foxconn

  Tim Cook a vizitat luna trecuta fabricile Foxconn care asambleaza iDevice-uri pentru a vedea conditiile in care muncesc angajatii partenerului sau. Desigur ca atunci fabrica Foxconn vizitata de CEO-ul Apple a fost pregatita special pentru eveniment si toata lumea lucra in conditii excelente, insa realitatea este ca angajatii nu sunt prea multumiti de modul in care sunt tratati. Pentru a rezolva problemele, Apple va investi in cei de la Foxconn si investitia va merge spre imbunatatirea conditiilor de munca.

We’ve discovered that this (improving factory conditions) is not a cost. It is a competitive strength. I believe Apple sees this as a competitive strength along with us, and so we will split the initial costs.

  CEO-ul Foxconn a declarat ca Apple ii va fi partener intr-un proiect menit sa imbunatateasca conditiile de munca din propriile fabrici, iar banii din partea Apple vin intr-o tentativa a companiei de a isi imbunatati reputatia in randul consumatorilor. Desigur ca nimeni nu stie cum vor fi folosite fondurile pe care Foxconn urmeaza sa le primeasca, insa probabil in cateva luni vom afla mai multe.

 • Claudiu daniel

  Bravo. !! Deci incep sa se vada masurile acelor articole si deci puterea presei si a constietizari colective ! Putem doar sa ne bucuram pt ei care de fapt era si scopul acelui semnal de alarma !! Schimbarile le vin bine celor de apple !!

 • Cosmin

  Eu sincer…vedeam Apple ca o divinitate…dar de cand am inceput s avad cum i trateaza pe bietii oameni , incep sa am multe indoieli..
  Sa dau o groza de bani pe un dispozitiv..care a fost creat prin sclavirea cuiva..No TnX

 • Claudiu daniel

  Cosmin te inseli ! Nu sunt doar ei de vina cum nu totul nu e negru sau alb mai sunt si zone gri ! Dar bine ca gratie presei si unor bunici active civic ia determinat sa faca ceva ! Multe firme produc in China dar nefiind in centrul atentie nu prea ii intereseaza pe multi ! Daca nu i-ti exprimai parerea( in alta ordine de idei ) ma gandeam ca doar pe mine ma intereseaza subiectul dupa Zaone evident !