Apple va plati pentru imbunatatirea conditiilor de munca din fabricile Foxconn

  Tim Cook a vizitat luna trecuta fabricile Foxconn care asambleaza iDevice-uri pentru a vedea conditiile in care muncesc angajatii partenerului sau. Desigur ca atunci fabrica Foxconn vizitata de CEO-ul Apple a fost pregatita special pentru eveniment si toata lumea lucra in conditii excelente, insa realitatea este ca angajatii nu sunt prea multumiti de modul in care sunt tratati. Pentru a rezolva problemele, Apple va investi in cei de la Foxconn si investitia va merge spre imbunatatirea conditiilor de munca.

We’ve discovered that this (improving factory conditions) is not a cost. It is a competitive strength. I believe Apple sees this as a competitive strength along with us, and so we will split the initial costs.

  CEO-ul Foxconn a declarat ca Apple ii va fi partener intr-un proiect menit sa imbunatateasca conditiile de munca din propriile fabrici, iar banii din partea Apple vin intr-o tentativa a companiei de a isi imbunatati reputatia in randul consumatorilor. Desigur ca nimeni nu stie cum vor fi folosite fondurile pe care Foxconn urmeaza sa le primeasca, insa probabil in cateva luni vom afla mai multe.