Prima Pagina Apple Apple a fost obligata de o instanta din Brazilia sa decodeze iPhone-ul...

Apple a fost obligata de o instanta din Brazilia sa decodeze iPhone-ul unui utilizator

  Anul trecut un avocat brazilian a cumparat din SUA un iPhone care era desigur codat pe un operator american. Barbatul a mers in Brazilia si a incercat sa isi decodeze iPhone-ul prin conectarea la iTunes, sustinand ca un angajat al Apple i-ar fi spus ca aceasta procedura i-ar asigura decodarea. Desigur ca aceasta metoda nu i-a adus vreun rezultat, asa ca el a contactat cei 4 operatori brazilieni care vand iPhone-uri, insa nu a reusit sa isi decodeze terminalul deoarece Apple nu permiea decodarea in Brazilia a unui iPhone cumparat din SUA.

  Suparat ca a cheltuit 700$ pe un iPhone inutilizabil, barbatul a dat Apple in judecata si a obtinut o decizie favorabila prin care Apple este obligata sa ii decodeze terminalul si sa plateasca o amenda de 1000$. Deocamdata Apple nu a comentat situatia si nici nu i-a decodat terminalul, insa probabil o va face in viitorul apropiat, altfel risca o amenda si mai mare. Situatia in sine este interesanta, deoarece curtea din Brazilia a amendat subsidiara Apple din acea tara si i-a cerut sa faca decodarea, deci acelasi lucru ar putea fi posibil in alte tari in care exista subsidiare ale companiei din Cupertino.

 • Alyn_Tattoo

  Mie unul mi se pare foarte corect. Doar il cumperi nu il inchiriezi si e un bun al tau care sa il poti folosi oriunde … indiferent de tara

 • djrelly

  asa ar fi normal… dar ce este normal in lumea asta ?

 • Florin Pavel

  Sunt nesimtiti, sa iei un iPhone la liber si sa fie ne-liber

 • oaky

  “Anul trecut un avocat brazilian a cumparat din SUA un iPhone care era desigur codat pe un operator american. ”

  Si cum a castigat ala procesul ca nu inteleg … Daca era codat inseamna ca a fost luat la abonament sau cine stie ce reduceri asa ca mi se pare perfect normal sa fie CODAT.

  @Alyn_Tattoo daca il cumperi “la liber” necodat ai tot dreptul dar tu cand iei un telefon in baza unei promotii, unui abonamnet sau alt optiuni nu ai cum sa emiti pretentii sa fie decodat, oricum stirile astea nu pot fi dovedite in vre`un fel asa ca trebuie luata ca atare si cine crede bine, cine nu … nu.

 • Nu oaky, daca a dat 700$ pe el l-a luat fara abonament, dar tot codat. Asa e in SUA, chiar daca platesti pret intreg, tot codat e, sau ma rog era.

 • chatagra

  In US&A ATT platea ceva pt exclusivitatea pe care o avea cu Apple si de aceea toate terminalele chiar si la pret intreg veneau codate ….