Iata cat de dificila este munca de dezvoltare a aplicatiilor pentru Android OS

  Acum cateva saptamani v-am spus ca aplicatiile pentru Android nu arata la fel de bine precum cele pentru iOS si testand HTC One X-ul primit de la Orange pot sa confirm, din nou daca mai era cazul, ca diferenta exista si pentru cineva care este obisnuit cu iOS-ul, ea este destul de evidenta. Pentru a ne demonstra totusi cat de fragmentata este platforma si cat de greu se dezvolta aplicatii pentru Android OS, cei de la TechCrunch au publicat poza de mai sus iar in ea vedem “bancul de lucru” al unor dezvoltatori ai unei companii din Hong Kong.

  Practic in Hong Kong compania testeaza pe 400 de terminale Android toate aplicatiile pe care urmeaza sa le lanseze si in imaginea de mai sus aveti prezentate doar o parte dintre ele. Numarul este foarte mare pentru ca vorbim si despre dispozitive disponibile numai in Asia, insa chiar si asa observam cat de mare este fragmentarea. Practic un dezvoltator singur nu poate face asemenea teste si aplicatiile sale vor functiona corect doar pe terminalele pe care au fost testate, restul urmand sa aiba o experienta destul de proasta.

  In cazul iOS-ului lucrurile sunt mult mult mai simple, in momentul de fata existand doar 4 rezolutii pe care pot fi testate aplicatii, insa incepand din toamna numarul acestora s-ar putea reduce daca Apple nu lanseaza un iPhone 5 cu rezolutie mai mare, dar renunta la oferirea iOS 6 pentru iPhone 3GS.