Intel intentioneaza sa produca procesoare pentru terminale mobile cu ajutorul carora sa ii atraga pe cei de la Apple

  Intel este cel mai puternic producator de procesoare si SoC-uri din lume, iar acum se pare ca “a pus ochii” pe iDevice-urile companiei Apple, care se vand in zeci de milioane de exemplare anual. Recent Intel a lansat primele procesoare pentru terminale mobile si sper ca in viitor sa reuseasca sa ii convinga pe cei de la Apple ca procesoarele sale trebuie folosite nu doar in Mac-uri ci si in iDevice-uri. Cei de la Intel intentioneaza sa foloseasca in SoC-urile pentru terminale mobile o arhitectura asemanatoare cu cea a desktop-urilor, insa vorbesc desigur despre procesoare construite folosind tehnologii de 28 nm anul acesta, 22 nm anul viitor si 14 nm in 2014.

Our job is to insure our silicon is so compelling, in terms off running the Mac better or being a better iPad device, that as they make those decisions they can’t ignore us. A year ago there was no one who was not an Intel employee who thought Intel stood a chance in this business. And now you’re asking what our market share goals are. What the process technology does is gives us better performance, at better power at better size. We think this is a fundamental advantage that we have. 

  Un parteneriat cu Intel pe partea de SoC-uri pentru terminale mobile le-ar putea oferi celor de la Apple iDevice-uri extrem de puternice, insa cu ce cost? Apple nu este interesata sa plateasca sume mari de bani pentru componente si cred ca o posibila colaborare cu Intel are la baza pretul pentru care produsele vor fi disponibile. Intel a demonstrat ca poate face SoC-uri foarte bune pentru terminale mobile, acum ramane de vazut daca Apple ii va lua in serios si va colabora cu ei.

8 COMENTARII

  1. Nu stiu cum au demostrat cei de la Intel acest lucru, au prezentat pina acum doar un smartphone cu procesor Intel, care inca nu este la vinzare. Procesoarele lor sunt scumpe, neadaptate pentru hardware-ul si software-ul celor de la Apple. Insusi Steve Jobs, a spus ca procesoarele lor sunt lente, asta cu ceva timp inainte, probabil pe atunci asa si erau. Sunt costisitoare, si au un consum destul de mare. Cel putin stiu ca Apple functioneaza dupa principiul “Dezvoltarii holiste a produselor”. Desigur, daca Qualcomm-ul nu va putea satisface cerintele de la Apple, e posibil un parteneriat..insa eu cel putin, pe o perioada de 2-4 ani, nu il vad. Mometan, nu exista aplicatii, programe pentru smartphone-uri, tablete..care ar necesita o performanta foarte ridicata din partea procesoarelor. Vedem!

  2. Mi-ar place daca in viitor ar fi Apple=> Intel inside.De ce nu ?Suna rau?+ ca apar fel de fel de jocuri pt iOS care necesita un procesor destul de ridicat.Totusi intel este scump dar isi merita fiecare banut.Spre deobsebire de procesoarele Apple care sunt dual core cele Intel (single core) sunt mult mai bune adica,in benchmark-urile de la jocuri sunt extreme.Ramane de vazut ce va face ceco-ul apple in viitor.pana atunci just waiting…

  3. Astea sunt povestiri sf .Intel este departe de a fi competitiva pe piata procesoarelor risc .Pe langa asta Apple este direct implicata in dezvoltarea procesoarelor ARM .