Prima Pagina Apple Intel intentioneaza sa produca procesoare pentru terminale mobile cu ajutorul carora sa...

Intel intentioneaza sa produca procesoare pentru terminale mobile cu ajutorul carora sa ii atraga pe cei de la Apple

  Intel este cel mai puternic producator de procesoare si SoC-uri din lume, iar acum se pare ca “a pus ochii” pe iDevice-urile companiei Apple, care se vand in zeci de milioane de exemplare anual. Recent Intel a lansat primele procesoare pentru terminale mobile si sper ca in viitor sa reuseasca sa ii convinga pe cei de la Apple ca procesoarele sale trebuie folosite nu doar in Mac-uri ci si in iDevice-uri. Cei de la Intel intentioneaza sa foloseasca in SoC-urile pentru terminale mobile o arhitectura asemanatoare cu cea a desktop-urilor, insa vorbesc desigur despre procesoare construite folosind tehnologii de 28 nm anul acesta, 22 nm anul viitor si 14 nm in 2014.

Our job is to insure our silicon is so compelling, in terms off running the Mac better or being a better iPad device, that as they make those decisions they can’t ignore us. A year ago there was no one who was not an Intel employee who thought Intel stood a chance in this business. And now you’re asking what our market share goals are. What the process technology does is gives us better performance, at better power at better size. We think this is a fundamental advantage that we have. 

  Un parteneriat cu Intel pe partea de SoC-uri pentru terminale mobile le-ar putea oferi celor de la Apple iDevice-uri extrem de puternice, insa cu ce cost? Apple nu este interesata sa plateasca sume mari de bani pentru componente si cred ca o posibila colaborare cu Intel are la baza pretul pentru care produsele vor fi disponibile. Intel a demonstrat ca poate face SoC-uri foarte bune pentru terminale mobile, acum ramane de vazut daca Apple ii va lua in serios si va colabora cu ei.