Apple pregateste lansarea unor noi Mac-uri, ele apar in benchmark-uri publicate pe internet

  Daca nu erati convinsi ca Apple urmeaza sa lanseze noi Mac-uri in viitorul apropiat, atunci va anunt ca va inselati. Un nou model al MacBook Pro si un nou model al iMac au fost descoperite intr-o serie de benchmark-uri aparute pe internet in cursul zilelor trecute si vorbesc despre produse care nu sunt disponibile in oferta Apple si care au performante mult mai bune decat cele actuale. Pentru inceput avem MacBook Pro 9,1, un succesor al seriei 8.X, si el vine echipat cu un procesor quad-core Intel Core i7-3820QM de 2.7 GHz, din seria Ivy Bridge, care se zvonea ca va ajunge in MacBook Pro-urile de 15/17 inch. Daca va uitati la imaginea de mai sus observati ca scorul obtinut de noul Mac este de 12252 si el este cu aproape 20% mai bun decat cel obtinut de actualul model al MacBook Pro, adica 10,500. La final benchmark-ul ne arata si ca Mac-ul are un build al OS X Lion care este mai nou decat cel public disponibil pentru utilizatori, deci vorbim despre un software pe care teoretic doar Apple l-ar putea avea.

  Trecand la iMac avem un procesor quad-core Intel Core i7-3770 de 3.4 GHz care face parte din aceeasi serie Ivy Bridge. Din pacate rezultatele acestui iMac sunt mai slabe decat cele ale MacBook Pro-ului si cu doar cateva procente mai bune decat cele ale unui iMac normal si asta in conditiile in care el are hardware corespunzator unui model high-end. Ambele Mac-uri au configuratii hardware care au fost descoperite in fisirele ale Mac OS X Lion in luna februarie si ambele au versiuni nepublice ale Mac OS X Lion, deci teoretic vorbim despre produse pe care doar Apple le-ar putea avea.

  Informatiile din benchmark-urile acestea pot fi oricand falsificate, deci nimeni nu poate spune ca ele sunt 100% valide, insa exista sanse mari ca Apple sa anunte la WWDC 2012 lansarea unor noi Mac-uri.