Apple impune un ordin de blocare a importurilor HTC One X si EVO 4G in SUA

  Desi nimeni nu credea vreodata ca Apple va reusi sa opreasca importurile vreunul terminal Android in SUA, iata ca in cursul acestei saptamani compania americana a facut acest lucru si HTC a cazut “prada” masurii. HTC One X si EVO 4G sunt terminalele care nu mai pot fi temporar importate in SUA, oficialii vamilor americane blocand la intrare in tara o parte dintre transporturile care vizau aceste dispozitiv. Masura vine in urma unei decizii luate de o instanta americana in urma cu cateva luni si ea este una temporara, fiind ceruta de Apple si fiind aplicata cat timp o instanta verifica daca pretentiile companiei din Cupertino sunt adevarate.

  Practic anul trecut Apple a obtinut de la o instanta americana puterea de a interzice importul terminalelor HTC in SUA, insa numai a dispozitivelor care incalcau un anumit brevet de inventie. Atunci celor de la HTC le-a fost oferita o perioada de cateva luni in care sa isi modifice terminalele pentru a nu incalca brevetele de inventie ale Apple si acea perioada a expirat pe 19 aprilie. Practic Apple a sustinut in fata unei instante ca HTC ii incalca un brevet de inventie al iOS care transforma adresele de email si numerele de telefon in link-uri si permite utilizatorilor sa deschida automat un apel sau aplicatia Mail dand click pe ele. Desi s-a dovedit ca HTC a incalcat brevetul, compania nu si-a rezolvat probleme si actualmente efectuarea unei apasari pe un numar de telefon sau o adresa de email deschide automat aplicatia aferenta apelarii sau trimiterii unui email.

  Deocamdata decizia de a interzice importurile ramane temporara, insa daca se va dovedi ca si aceste doua dispozitive incalca brevetele Apple, atunci HTC ar fi pusa in situatia de a nu le putea vinde in SUA. Partea cea mai proasta este ca documentele prin care este blocat importul terminalelor sunt secrete si HTC nu poate face nimic altceva in afara de a astepta decizia celor de la serviciul vamal si decizia instantei. Sper ca HTC-ul sa isi modifice indeajuns de mult Android-ul pentru a continua sa isi vanda dispozitivele in SUA deoarece Apple are nevoie de concurenta.

The US availability of the HTC One X and HTC EVO 4G LTE has been delayed due to a standard U.S. Customs review of shipments that is required after an ITC exclusion order. We believe we are in compliance with the ruling and HTC is working closely with Customs to secure approval. The HTC One X and HTC Evo 4G LTE have been received enthusiastically by customers and we appreciate their patience as we work to get these products into their hands as soon as possible.