Prima Pagina Android Jumatate dintre smartphone-urile vandute in Q1 2012 au fost ale Apple si...

Jumatate dintre smartphone-urile vandute in Q1 2012 au fost ale Apple si Samsung conform Garner

  Doar cei de la Samsung stiu 100% sigur care este cel mai mare vanzator de smartphone-uri din lume, insa pentru restul primul loc ramane un mister. Chiar si asa, Samsung si Apple ar fi vandut nu mai putin de jumatate dintre smartphone-urile vandute in Q1 2012 in intreaga lume si vorbesc despre doua companii care controleaza jumatate din aceasta piata. Apple, Samsung si Nokia sunt cei mai mari vanzatori de smartphone-uri, insa primele doua companii vand cat restul la un loc, iar asta spune multe despre modul in care a evoluat industria in ultimii ani.

Driven by the continued success of the iPhone 4S, Apple’s sales grew 96.2 percent in the first quarter of 2012 as the new model expanded into new markets and carriers. Sales in China were particularly strong this quarter. With more than 5 million units, China became the second-largest market for Apple after the U.S. On top of the sales through official carriers’ channels, there was an increase in transshipments from Hong Kong where volume has been growing over the past few quarters to reach a sell-in of more than 3 million units.

  Facand o impartire pe sisteme de operare, iOS si Android OS au acaparat 80% din piata in Q1 2012, Android-ul fiind platforma care a avut cele mai multe smartphone-uri vandute. Apple nu poate concura de una singura cu Android-ul in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri, insa cand vine vorba de producatori individuali se tine destul de bine, insa daca a intrecut sau nu Samsung nu putem afla si rezultatele estimate de companiile de analiza a pietei sunt extrem de inexacte.

  In concluzie, iOS si Andorid OS raman cele mai importante platforme mobile, iar Apple si Samsung sunt cei mai importanti producatori.

 • Yoyo

  Samsung = 20.7%
  Apple = 7.9%
  Astea doua adunate nu fac 50%

  Acum 2 saptamani era o stire cum ca samsung plus apple iau 99% din profitul anual,oare cum fac asta daca ei nu au nici 30%?

 • Tu te-ai uitat ca acolo e vorba de mobile devices si nu smartphones? Hai sa deschidem ochii inainte sa vorbim fara rost.

 • Yoyo

  Pai si atunci daca tu scrii un articol despre smartphoneuri de ce pui un grafic despre telefoane mobile,care e legatura?E ca si cum prezinti o stire in care spui ca majoritatea automobilelor vandute in lume sunt de culoare rosie si ca imagine ne arati un camp arabil cu 200 de vaci….
  Eu unul am comentat la subiect,si chiar am deschis ochi cand am comentat,am facut asta in urma a ceea ce tu ai postat.

 • DRAGOS

  Atunci ce cauta Apple in categoria mobile devices?

 • Yoyo

  Aaaa da exact Dragos buna observatie,mor si eu de curiozitate sa aflu ce telefoane mobile vinde apple si noi nu stim:)

 • @Yoyo: Asta e graficul prezentat de ei. Ai comentat aiurea si continui sa o faci. Acolo sunt listate vanzarile de telefoane mobile, smartphone-urile fiind o subcategorie a telefoanelor mobile, in cazul in care nu stiai. Valabil si pentru Dragos, de altfel.

 • Yoyo

  Pai mai zaone tu imi spui ca nu deschid ochi si ca vorbesc aiurea,orice ar fi acel grafic in opinia mea si nu numai e gresit,daca e sa se bazeze pe vanzarea de smartphoneuri parca apple era numarul 1,deci nu este bun,daca e vorba de telefoane mobile iara nu este bun graficul pentru ca apple nu are ce cauta acolo.
  Daca ne raportam la faza cu samsung si apple cu jumatate de profit eu iara nu vad acest lucru,in consecinta iar e gresit.
  Daca niste tampiti arunca o piatra in balta ce facem aruncam si noi la randul nostru?
  Am un sfat pentru tine,incearca sa nu te mai aprinzi asa si sa dai peste nas altora,eu nu m-am referit ca e vina ta,eu am comentat la subiect si aceasta stire,sau ce se vrea a fi ea este total aiurea.Imi spui mie ca nu deschid ochi si comentez aiurea,dar cand scrii stiri tu deschizi ochi?

 • TU nu ai inteles absolut nimic. In primul rand smartphone-urile SUNT TELEFOANE MOBILE. Next, acolo ai vanzarile de telefoane mobile, totale, asa s-a facut graficul. S-a extras de acolo o cifra de 38 de milioane de smartphone-uri vandute de Samsung, s-au adunat cu cele 35.1 vandute de Apple si au iesit 49.2% din totalul vandit la nivel global.

 • Yoyo

  Ok fie cum zici tu,deci acele cifre sunt reale dar ca grafic ne este prezentat altceva,acum legat de stirea cu acapararea a 99% a profitului de catre samsung si apple cum ramane,mai sta in picioare ”stirea” aia?

 • “Stirea aia” ramane in picioare. E facuta de unul dintre analistii de la Asymco care rareori a gresit ceva. Stirea are la baza, din cate stiu eu, date publicate de fiecare companie in parte si introduse intr-un grafic. Deci el a adunat datele publicate de companii si le-a pus acolo. Daca ele sunt gresite, atunci problema vine de la companii.

 • Yoyo

  Dar tu poti sa crezi asa ceva si anume cum ca apple plus samsung vand 100 de milioane smartphoneuri,restul producatorilor vand si ei tot 100 milioane smartphoneuri.
  Apple si samsung au profit spre exemplu 100 miliarde $$$ iar restul producatorilor au doar 1% si anume doar 1 miliard,oare?

 • Ce-i asa greu de crezut? Aia produc mult, nu se cumpara, vand la pretul de productie, mai baga bani in advertising, ies in pierdere. Cauta-le rezultatele financiare si vezi. Nokia e pe minus de mult, RIM e pe minus, etc. Restul au profit mic. Motorola Mobility avuse 68 de milioane de dolari profit, Apple 11 miliarde. Vezi diferenta?