Jumatate dintre smartphone-urile vandute in Q1 2012 au fost ale Apple si Samsung conform Garner

  Doar cei de la Samsung stiu 100% sigur care este cel mai mare vanzator de smartphone-uri din lume, insa pentru restul primul loc ramane un mister. Chiar si asa, Samsung si Apple ar fi vandut nu mai putin de jumatate dintre smartphone-urile vandute in Q1 2012 in intreaga lume si vorbesc despre doua companii care controleaza jumatate din aceasta piata. Apple, Samsung si Nokia sunt cei mai mari vanzatori de smartphone-uri, insa primele doua companii vand cat restul la un loc, iar asta spune multe despre modul in care a evoluat industria in ultimii ani.

Driven by the continued success of the iPhone 4S, Apple’s sales grew 96.2 percent in the first quarter of 2012 as the new model expanded into new markets and carriers. Sales in China were particularly strong this quarter. With more than 5 million units, China became the second-largest market for Apple after the U.S. On top of the sales through official carriers’ channels, there was an increase in transshipments from Hong Kong where volume has been growing over the past few quarters to reach a sell-in of more than 3 million units.

  Facand o impartire pe sisteme de operare, iOS si Android OS au acaparat 80% din piata in Q1 2012, Android-ul fiind platforma care a avut cele mai multe smartphone-uri vandute. Apple nu poate concura de una singura cu Android-ul in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri, insa cand vine vorba de producatori individuali se tine destul de bine, insa daca a intrecut sau nu Samsung nu putem afla si rezultatele estimate de companiile de analiza a pietei sunt extrem de inexacte.

  In concluzie, iOS si Andorid OS raman cele mai importante platforme mobile, iar Apple si Samsung sunt cei mai importanti producatori.