Digi Oriunde – un serviciu de mesagerie text si apeluri VoIP pentru smartphone-uri

  RCS & RDS pregateste lansarea unei aplicatii numite Digi Oriunde care in mare va functiona precum iMessage, WhatsApp Messenger, Viber sau orice alte aplicatii de acest gen. Se pare ca operatorul intentioneaza sa lanseze aplicatia in App Store, Google Play, Windows Marketplace, etc, si cu ajutorul ei incearca sa convinga romanii sa foloseasca un software local pentru a discuta prin mesaje text/telefon unii cu ceilalti. Nu stiu cat de multa lume va convinge compania sa renunte la serviciile mult mai populare, insa initiativa merita laudata.

Serviciul se va numi Digi Oriunde. Aplicaţia software va fi disponibilă pentru terminalele care rulează pe Android, iOS (Apple) şi Microsoft Windows Mobile, astfel încât orice utilizator, indiferent de reţeaua în care se află, dacă are acces la Internet pe smartphone din orice reţea, poate comunica nelimitat cu orice alt ultilizator al aplicaţiei noastre. În plus faţă de aplicaţii similare, utilizatorilor RSC&RDS le oferim, prin contul de client de telefonie mobilă, să apeleze orice destinaţie, prin folosirea aceluiaşi plan tarifar şi aceluiaşi abonament. Dacă sunt în roaming şi au acces la internet prin Wi-Fi, clienţii pot suna, utilizând acelaşi număr de telefon, prin VoIP, şi beneficiind de tarife locale.

Serviciul Digi Net Mobil este utilizat de peste 500.000 de clienţi, de la 320.000 în iunie 2011 dintr-un total de 970.000, potrivit datelor ANCOM.

  • serviciu de voce pe IP (VoIP), oferit GRATUIT abonaţilor la telefonia mobilă;
  • serviciu disponibil pentru terminale de tip smartphone, prin instalarea aplicației Digi Oriunde pentru Android, IOS sau Windows mobile;
  • câte un cont de acces pentru fiecare linie;
  • acces pentru a dispune de prețurile cele mai bune de oriunde există acces Internet – WiFi, astfel beneficiind de avantaje semnificative în roaming, de exemplu;
  • serviciul poate fi utilizat și de orice alt consumator, pentru acces la un alt consumator care își instalează aplicația Digi Oriunde.