Iata de ce sunt atat de scumpe incarcatoarele pentru iPhone vandute de Apple

  Daca ati avut vreodata probleme cu unul dintre accesoriile produselor Apple, atunci ati aflat probabil ca ele sunt mult mai scumpe decat cele vandute de alte companii cu propriile produse. In acest articol nu voi vorbi despre toate accesoriile produselor Apple, ci doar despre incarcatorul iPhone-ului care a fost desfacut de o persoana interesata sa afle ce anume se ascunde in el si de ce este atat de scump. Ei bine se pare ca pretul mare este justificat pentru ca Apple a avut grija sa construiasca un incarcator foarte bun din punct de vedere calitativ, un incarcator care nu afecteaza ecranul, in final un incarcator mai bun decat cele oferite de Samsung sau alte companii pentru propriile produse.

“Apple’s power adapter is clearly a high-quality power supply designed to produce carefully filtered power. Apple has obviously gone to extra effort to reduce EMI interference, probably to keep the charger from interfering with the touchscreen. When I opened the charger up, I expected to find a standard design, but I’ve compared the charger to the Samsung charger and several other high-quality industry designs, and Apple goes beyond these designs in several ways…

“Apple’s design provides extra safety in a few ways… the super-strong AC prongs, and the complex over-temperature / over-voltage shutdown circuit. Apple’s isolation distance between primary and secondary appears to go beyond the regulations…

“Apple’s iPhone charger crams a lot of technology into a small space. Apple went to extra effort to provide higher quality and safety than other name-brand chargers, but this quality comes at a high cost.”

  Desi Apple a facut un incarcator aparent foarte bun din punct de vedere calitativ, diferenta de pret dintre tehnologiile implementate de Apple si cele ale altor incarcatoare mai ieftine nu este chiar atat de mare. Diferenta dintre pretul final al acestui gen de produse este mare si se pare ca Apple obtine un profit mai mult decat bun de pe urma lor. In concluzie, incarcatoarele iPhone-urilor sunt foarte bune din punct de vedere calitativ, insa nu ar strica sa le putem cumpara la preturi ceva mai mici.

28 COMENTARII

  1. Apple le vinde la preturile astea PENTRU CA POATE!!! Cred ca stiti ca cele chinezesti, desi sunt mai ieftine iti pot arde placa de baza…….. practic iti distrug telefonul . Si APPLE stie ca daca dai 600 euro pe un telefon nu te zgarcesti la 30 ,40 de lei diferenta si sa iti risti telefonul asa ca profita de asta si nu avem ce face , Insa nimeni nu poate contesta calitatea incarcatoarelor.

  2. “in final un incarcator mai bun decat cele oferite de Samsung sau alte companii pentru propriile produse.” cum ai ajuns la aceasta concluzie?

  3. Omul a facut studii pe 10.000 de incarcatoare Nokia, Samsung , Sony, Apple. Concluzia este banala: orice scoate apple este bun, dar si scump.

    Celelalte telefoane , tablete pur si simplu ard. Eu ma uit la Magsafe si ma minunez ce bijuterie este.

  4. Magsafe-ul este intradevar o industrie ce este acolo , mi s-a ars unul si l-am desfacut sa ma uit ce s-a ars la el. Erau vreo 2 condensatori bubuiti , insa de foarte buna calitate . Am fost uimit cum prin 2 fire poate transmite atatea date , emite curent catre laptop , aprinde ledul verde sau rosu atunci cand se incarca + invertorul de buna calitate care nu-l gasesti in nici un model de incarcator de la alt laptop..

  5. Am 2 adaptoare de priza: unul Apple si unul “Apple”. Cu cel fake tocuhscreen-ul o ia razna daca incerci sa folosesti aparatul cand e alimentat la priza… Testat si pe iPod Touch 3 si pe iPhone 3Gs si pe iPhone 4.

  6. da, absolut adevarat. ca electronist uitandu-ma pe schema aproximativa a incarcatorului, conceptia este foarte elaborata (putin spre overkill). constructiv, principiul de management al incarcarii seamana mai degraba cu adaptoarele de laptop ale lui dell.
    in cazul ipad (cel putin 3) tableta comunica cu incarcatorul pe pinii data + / – ai portului usb stabilind “impreuna” curentul initial la care porneste incarcarea. In acest mod tableta face diferenta intre un port usb “normal” si portul usb al incarcatorului. Fiecare incarcator este identificat printr-un fel de cod unic specific seriei sale, in asa fel incat incarcarea unui ipad printr-un incarcator de iphone sa nu distruga incarcatorul accidental prin suprasarcina.
    Un semnal de alarma as dori sa trag atunci cand folositi la ipad incarcatoare “apple” deoarece in acel caz, un microcontroller scris de chinez sa emuleze semnalele normale trimise de incarcatorul original, poate ajunge sa dea gherle si sa comunice tabletei informatii false (ex. raportarea unui curent maxim de incarcare gresit). Caz in care evident, pot aparea probleme, in special pentru incarcator. Pe langa un incarcator original, tableta in sine contine o serie de protectii pe partea ei de alimentare – inainte de convertorul principal de tensiuni. Deci nu-s chiar asa usor de “omorat” atata vreme cat nu se abuzeaza serios.
    De asemeni, pinii de date la ipad sunt trecuti printr-un buffer facut dintr-un integrat ce protejeaza montajul intern de descarcari electrostatice accidentale. Deci in caz ca cineva incearca sa parleasca un ipad folosind mica “flama” facuta de o bricheta (din cele cu “buton”) iarasi n-ar trebui sa crape. Si iarasi, in caz de “tampering” cu acest circuit (ceva mult mai exagerat decat micul soc trimis de bricheta) acest cip cade primul si intrerupe contactul electric cu partea logica, deci daca cineva din service-ul apple vrea sa verifice, se poate usor demonstra cum s-a incercat omoratul tabletei. Zic de asta, pentru ca stiu cazuri de giumbuslucuri de-astea pentru inlocuiri in garantie si etc.

    Astea sunt unele din motivele unui design mai elaborat de genul asta.

  7. aa da, cele de mai sus sunt valabile la ipad (3, si cred ca si 2) nu am avut ocazia sa vad cum lucreaza iphone-urile dar cred ca intreg subsistemul de alimentare are o conceptie similara si la acele produse.

  8. Toate se ard, au probleme, nu uitati ca exista UPS sau prize mai inteligente. Nu va bazati pe EON. 🙂

    Daca nu aveam UPS, 75 % din aparatura electronica ( scumpa ) fie cu ios, osx, w7, android era inutilizabila. Din aceasta cauza priza de la masina este mai sigura.

    Eu nu inteleg pretl unui banal adaptor de mac, ipad, lasam thunderboldt ca este oricum scump si intr-adevar acolo chiar este o tehnologie care merita banii.

  9. Accesoriile facute de apple sunt de calitate extraordinara dar nu sunt durabile deloc, asa cum este si cu iPhone-ul daca il scapi de la o distanta sau cand alergi sau ceva mai mult ca sigur ca crapat il iei sus dupa cazatura ( daca nu ai husa sau carcasa de protectie ), asa este si cu accesoriile dupa 3 casti in-ear apple am decis ca iau de la macally si V-Moda ca in calitate sunt la nivelul Apple in pret sunt cam acelasi dar sunt mai durabile, numai ca nu sunt asa de frumoase 😉 la cablu de date/incarcator iar mi s-a rupt conectorul ce intra in iphone numai ca am scapat de pe masa iPhone-ul tot cu cablul 9 de atunci mi-am luat dock-ul Apple pentru iphone4 si numai am probleme de genu’ 🙂 )! Produsele Apple inseamna: calitate foarte buna, design extraordinar, tehnologie TOP, durabilitate minima: acesta este adevarat pentru iDevice-uri si accesoriile pentru ele, despre Mac-uri nu pot sa spun nimic ca nu stiu… Dar va spun din experienta ca produsele Apple nu sunt durabile si rezistente la shock-uri!

  10. Din experienta va zic am cumparat un incarcator no name si dupa 4 sau 5 incarcari nu retin exact a bulit bateria la un 3g.
    Si a trebuit sa o schimb.incarcat la maxim nu tinea bateria mai mult de o ora.

  11. Draga Soulyd, nu poti spune despre produsele Apple ca sunt proaste si ca nu au durata de viata indelungata daca le scapi pe jos sau cine stie ce faci cu ele. Toate dispozitivele de acest gen contin piese foarte ”fine” si nu pot rezista unor cazaturi, lovituri si altele de gen, cu atat mai mult cu cat vorbim de telefoane cu touchscreen.

    Eu nu am patit niciodata asemenea probleme cu gadgeturile mele pentru ca am grija de ele si nu las pe nimeni altcineva sa le atinga sau sa-i ofer iPhone-ul meu pentru cine stie ce X motiv ( unde X poate sa fie de exemplu: lasa-ma sa vad nu stiu ce, ia sa vad ce imagine ai, pot sa dau beep lui Y si lista poate continua).

    Asta se aplica la toate aparatele moderne, de la TV-uri pana la laptopuri, PC-uri, telefoane si ce mai vrei tu, indiferent de producator. Totul tine de utilizator, cat de mult stie sa aiba grija de propriile obiecte.

  12. Durabilitate f f scazuta. Spuneti-mi ca-s singurul cu guma de pe cablu facuta franjuri. Incaratorul mi-a bubuit intr-o zi incarcand dintr-o sursa cu filtru de variatie… De atunci incarc doar din usb-ul de la tv sau calculator. Nu spune nimeni ce nu e durabil e prost, asa cum nu tot ce e tine 40 de ani e de calitate.

  13. Ma bucur ca nu mai exista “Apple si altii” si a aparut – Apple, Samsung si altii – conform celor de mai sus: “un incarcator mai bun decat cele oferite de Samsung sau alte companii pentru propriile produse.” – Felicitari pentru articol!

  14. Si eu am avut probleme cu un incarcator de iphone. M-am zgârcit la bani dar am vazut diferența când mi-a explodat în priză. Spre morocul meu telefonul continuă sa funcțione normal. Gata cu chinezăriile .

  15. Ce sa mai zici de AirPort Express care e cat un incarcator, are usb, ethernet, o iesire audio si o antena wi-fi integrata. Aceste produse sunt trecute cu vederea cu toate ca nu sunt scumpe in comparatie cu altele si care nu ofera aceeasi experienta.

  16. @Raz: Da, cam esti singurul, sau faci parte din categoria celor care nu au grija de acest fel de lucruri. Eu detin un vechi iPhone 3G de aproape 3 ani, este ca nou, abia daca s-a zgariat putin “marul” de pe spate. Iar adaptorul si cablul – ce sa zic, sunt ca si noi. Cred ca tine de fiecare, de cum are grija si cun se poarta cu astfel de lucruri…

  17. Stie cineva sa-mi zica daca imi incarc telefonul iphone 4 cu incarcatorul de la ipad 2 as putea sa am vreo problema in timp? Ca de incarcat se incarca mai rapid.

  18. Am iphone 4 si ipad 3 si le incarc pe amandoua cu incarcatorul de la iphone….. Ipad-ul se incarca f f f greu e normal? Sau tre sa cumpar incarcator special pt ipad? Risc sa il stric sau ceva dengenu?

  19. ipad are nevoie de un curent mai mare pe care incarcatorul de iphone nu il poate oferi. trebuie sa cumperi un incarcator de ipad.