Apple este cel mai mare cumparator de semiconductori din lume

  Conform celor de la iSuppli, compania Apple este cel mai mare cumparator de semiconductori si microprocesoare din lume. Informatiile au fost furnizate in cadrul unei conferinte care a avut loc recent la Paris si se pare ca Apple cumpara cu 50% mai multi semiconductori decat principala sa rivala, Samsung. iPhone, iPad si iPod Touch-urile sunt produsele pentru care Apple cumpara acesti semiconductori si avand in vedere ca anual se vand aproape 100 de milioane de iDevice-uri, e normal ca Apple sa cumpere atat de multi semiconductori.

The semiconductor industry produces all kinds of chips for memory, running software, communicating over networks, and more. And Apple, by virtue of its booming iPhone and iPad business, is a voracious consumer, said Dale Ford, head of IHS iSuppli’s electronics and semiconductor research business. Samsung is in second place, and also growing fast, he added, speaking at the analyst firm’s Technology, Media and Telecommunications (TMT) Summit here. In 2009, Apple was one of the herd, spending about $9 billion on semiconductors. This year, that figure should rise to a whopping $27 billion. By 2013, Ford said, Apple will spend about $29 billion.

  Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care Apple ii cheltuie anual pe acest gen de componente, va spun ca in 2009 compania din Cupertino cheltuia 9 miliarde de dolari pentru semiconductori, iar anul acesta cifra ar urma sa fie de 3 ori mai mare. Practic numarul de iDevice-uri vandute ar fi crescut de 3 ori intr-o perioada de 3 ani de zile si in consecinta achizitiile de componente au crescut corespunzator. In viitor Apple va cheltui tot mai multi bani pe acest gen de componente, insa va face si mai multi bani din vanzare dispozitivelor cosntruite cu ajutorul lor.