Apple este cel mai mare cumparator de semiconductori din lume

  In momentul de fata compania Apple este cel mai mare cumparator de ecrane pentru terminale mobile insa se pare ca acelasi “titlu” este acordat companiei Apple si in ceea ce priveste achizitiile de semiconductori. Conform unui studiu facut de compania Garner, Apple este cel mai mare cumparatator de semiconductori, cheltuind in anul 2011 nu mai putin de 17.3 miliarde de dolari pentru aceste componente. Ele sunt destinate in principal iDevice-urilor care s-au vandut in zeci de milioane de exemplare anul trecut si sumele platite de Apple propriilor parteneri sunt enorme.

The major growth drivers in 2011 were smartphones, media tablets and solid-state drives (SSDs). Those companies that gained share in the smartphone market, such as Apple, Samsung Electronics and HTC, increased their semiconductor demand, while those who lost market share in this segment, such as Nokia and LG Electronics, decreased their semiconductor demand. Media tablets were also a growth driver for the semiconductor market throughout 2011.

  Desi Apple se afla pe primul loc in topul companiilor care achizitioneaza cei mai multi semiconductori, totusi Samsung si HP sunt clasate pe locul al doilea si al treilea la o distanta foarte mica. Samsung si HP au cheltuit 16.7 si respectiv 16.6 miliarde de dolari fiecare deci vorbim despre o diferenta minora avand in vedere sumele cheltuite de catre fiecare companie in parte. In anul 2012 Apple isi va pastra cel mai probabil pozitia si va cheltui mult mai multi bani pentru ca vanzarile de iDevice-uri vor creste, asa cum se intampla de 4 ani incoace.