Nvidia Kai va ajuta la dezvoltarea tabletelor quad-core Android de 199$

  Vazand ca nu pot concura cu tableta iPad in segmentul ecranelor de 9 – 10 inch, producatorii de tablete Android isi indreapta atentia catre o piata in care Apple nu este deocamdata prezenta, cea a tabletelor cu ecran de 7 inch. Amazon Kindle Fire a demonstrat ca acolo se pot face foarte multi bani, iar acum producatorii de tablete Android incearca sa scoata rapid pe piata tablete puternice, dar cu ecrane mici. Google va lansa in curand un asemenea produs care va avea procesor quad-core, ecran de 7 inch si va costa doar 199$, deci probabil va merita achizitionat.

Our strategy on Android is simply to enable quad-core tablets running Android Ice Cream Sandwich to be developed and brought out to market at the $199 price point, and the way we do that is a platform we’ve developed called Kai. So this uses a lot of the secret sauce that’s inside Tegra 3 to allow you to develop a tablet at a much lower cost, by using a lot of innovation that we’ve developed to reduce the power that’s used by the display and use lower cost components within the tablet.

  In ideea de a ii ajuta pe dezvoltatori sa fie mai competitivi pe aceasta piata, cei de la Nvidia au dezvoltat Kai, o tableta Android cu ecran de 7 inch si procesor quad-core bazat pe platforma Nvidia Tegra 3. Cat va costa acest produs? Doar 199$ spun cei de la Nvidia, insa el nu se vrea a fi doar un produs, ci un standard. Cei de la Nvidia isi imagineaza ca aceasta tableta Kai va deveni un model pentru producatori care vor construi altele asemanatoare si le vor vinde la acelasi pret.

  Cred ca lansarea unor asemenea produse la preturi atat de mici este extrem de benefica pentru consumatori, insa principala problema sta la experienta pe care o vor avea acestia.