Prima Pagina aplicatii Iata de ce uneori nu este bine sa instalezi o aplicatie doar...

Iata de ce uneori nu este bine sa instalezi o aplicatie doar in baza review-urilor din App Store

  App Store-ul companiei Apple nu ofera dezvoltatorilor metode facile pentru promovarea propriilor aplicatii, asa ca multe titluri interesante nu ajung in atentia tuturor utilizatorilor decat dupa investirea unor sume importante de bani in promovarea lor. Cazul browserului Axis este o dovada clara a faptului ca unele companii isi folosesc angajatii pentru a genera impresia ca propria aplicatie este intr-adevar buna si merita instalata. Desigur ca in cazul Yahoo! nu era nevoie de asa ceva, insa daca vorbim despre companii mici cu aplicatii nu chiar atat de populare, atunci lucrurile se schimba.

  Apple pune mare accent pe sistemul de review-uri implementat in App Store, recomandand utilizatorilor sa il ia drept punct de referinta atunci cand achizitioneaza sau doar descarca o aplicatie. Din pacate el nu reprezinta o sursa credibila de informatie in baza careia va puteti face o impresie in legatura cu o aplicatie deoarece acolo pot fi publicate review-uri false de catre oricine. Fie vorbim despre companii care cumpara review-uri pozitive sau isi pun angajatii sa lase review-uri pozitive, fie vorbim despre comentarii negative publicate doar in ideea de a face rau unui brand sau a unei aplicatii.

  Sistemul de review-uri pentru aplicatii trebuie avut in vedere intotdeauna cand cautati aplicatii in App Store, insa el nu trebuie sa va influenteze intr-o mare masura decizia de a cumpara/descarca o aplicatie deoarece el este imperfect si poate fi influentat in orice fel. Apple nu poate controla in totalitate acest sistem, multa lume abuzeaza de el si noi, ca utilizatori, trebuie sa stim sa filtram informatiile disponibile acolo. Cand alegeti o aplicatie trebuie sa fiti atenti si sa nu va incredeti in totalitate doar in review-uri.

 • Robert

  Si aplicatia ta are review-uri foarte rautacioase nu inteleg comportamentul celor ce aduc jigniri la adresa ta si acestei aplicatii doar nu i-a obligat nimeni sa o foloseasca …

 • Majoritatea aplicatiilor foarte utilizate au comentarii si pro si contra. Unii spun de rau din invidie, altii spun pentru ca au avut probleme in utilizarea aplicatiei si tot asa.

 • totomess

  🙂 vezi review-uri la idevice, si o utilizeaza o carca de oameni

 • 17.000, mai exact.

 • Jbfree

  Pai un exemplu ar fi app eurosport, a celebrului program de sport, app in sine nu are decit o singura problema de functionalitate descoperita de mine, sau este singura pe care am sesizat-o, asta aparind la ultimul update, update major, si anume logarea in ea cu un cont eurosport sau fb, lucru care nu merge. Multi lauda aplicatia, dar continutul este jalnic, spre exemplu la handbal stirile nu mai sint actualizate din 2010, iar asta se intimpla la mai multe sporturi oferite in app ca stiri, headlines etc. Cum pot zice unii ca este perfecta? Nici pe departe.

 • Catalin

  Parerea mea ca ar trebui aplicatiile verificate pe zone, ex Romania, ca nu stiu daca cei de la apple au habar de aplicatiile noastre extrem de scumpe si extrem de proaste… Si ar trebui facut un servIciu de sesizari

 • Alexa

  Eu intai descarc de pe installous si dupa o perioada de proba cumpar programul

 • Aurelian

  Cel mai bine era ca toate aplicatiile sa aiba si o varianta FREE, de proba, dand ocazia fiecaruia sa decida daca acea aplicatie merita cumparata sau nu. Asa nu mai influentau in nici un fel review-urile.

 • Cristi

  Bine ai spus in ultima parte a articolului: important este sa reușim sa filtram informațiile disponibile in review-uri…un prim pas ar fi sa citim minim 20-30

 • Eu nu cumpar aplicatii dupa spusele review-urilor din App Store.Ma uit mai intai din mai multe surse.De cele mai multe ori ma uit pe iDevice si TouchArcade 😀

  Dar si eu am dat deja ~700 de reviewuri + ratinguri impreuna :O

 • Tod

  Eu pana acum nu am avut neplaceri. De cele mai multe ori ma bazez pe producator, pe dimensiune-poate insemna o grafica buna, pe reviewuri si daca nu a fost suficient, Youtube tata!

 • tud

  nu are legatura cu stirea: am un iph 4 din franta care a fost deblocat si am facut jailbreak dar dupaia am facut restore. am pierdut deblocarea?
  daca l am cumparat de la orange fr va merge pe orange ro?