Avem nevoie de widget-uri in Homescreen-ul iDevice-urilor noastre?

19

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YOP1Q_84Hqk[/youtube]

  Dupa lansarea iOS 5 si a Notifications Center-ului, utilizatorii au inceput sa se planga de faptul ca iDevice-urile lor nu pot afisa in HomeScreen widget-uri la fel ca smartphone-urile Android. La Android puteti afisa in Homescreen-ul terminalelor widget-uri pentru aproape orice aplicatie doriti voi, widget-urile respective dand utilizatorilor optiunea de a controla anumite functii ale aplicatiilor sau de a afisa anumite informatii. Pe langa widget-uri, posesorii de terminale Android pot adauga in HomeScreen-urile propriilor dispozitive si iconite care controleaza diverse functii ale sistemului de operare si cred ca aceasta optiune este una extrem de utila.

  Desi ideea de a avea widget-uri in Homescreen este utila, pe Android OS totul nu functioneaza asa de grozav precum ati crede. Da, e util sa pot vedea mail-urile necitite direct in HomeScreen, insa nu este util sa nu am optiunea de a actualiza informatiile din widget si sa nu pot interactiona cu email-urile din el. Da, este util sa vad feed-ul Twitter in HomeScreen, insa nu este util sa nu pot scrie un tweet direct de acolo sau sa ma chinui sa apas minusculul buton pentru actualizarea informatiilor. Practic pe Android OS ai optiuni interesante, insa majoritatea dintre ele sunt executate prost si devin inutile.

  Pe iOS lucrurile sunt diferite deoarece widget-urile disponibile pentru Notifications Center chiar functioneaza cum trebuie si aduc aceeasi functionalitate. Este adevarat ca pe iOS trebuie sa faci jailbreak pentru a putea instala widget-uri, insa partea buna este ca ai acces la o munca foarte buna din punct de vedere calitativ. Probabil acelasi lucru poate fi spus si despre widget-urile pentru Android, insa nu m-am jucat cu diverse ROM-ul sau cu rootarea dispozitivului.

  Revenind la iOS, avem oare nevoie de widget-uri in Homescreen? Eu spun ca da, deoarece vreau sa vad rapid care este starea vremii, vreau sa am optiunea de a activa si dezactiva orice functii ale iOS printr-o simpla apsare a unui buton disponibil in prima pagina din HomeScreen, as vrea sa am un widget care sa incarce toate email-urile in HomeScreen fara sa fiu nevoit sa deschid aplicatia Mail si lista poate continua. Pentru mine implementarea widget-urilor in Homescreen reprezinta o idee buna si reprezinta o metoda facila de a oferi posesorilor de iDevice-uri ceva nou cu care sa se joace inca un an de zile pana la lansarea unei noi versiuni majore a iOS. Pana se va gandi Apple sa ne ofere o asemenea functionalitate, va puteti juca cu Dashboard X si cu widget-urile disponibile deja pentru Notifications Center.

  Voi ce parere aveti despre implementarea widget-urilor in Homescreen?