Safari Download Enabler iti permite sa descarci fisiere folosind browserul Safari disponibil in iOS

  Browserul Safari dezvoltat de catre Apple pentru iOS-ul iDevice-urilor noastre, are un set limitat de functii si multumita acestui concept este fara discutie cel mai rapid browser disponibil pentru aceasta platforma. Apple nu doreste sa ii extinda functionalitatea, dar alte browsere din App Store o fac, insa ele fac rabat si la viteza de navigare pe internet. Pentru cei care viteza conteaza exista totusi jailbreak-ul si diversele tweak-uri din Cydia care extind functionalitatea browserului Safari, facandu-l aproape la fel de bun precum unul pentru desktop.

  In aceasta idee va prezint astazi Safari Download Enabler, un tweak din Cydia care extinde functionalitatea browserului Safari permitandu-ne sa descarcam fisiere fara prea mult efort. Tweak-ul adauga un buton de descarcare a fiserelor si inlocuieste butonul nativ Add to Reading List, insa nu cred ca prea multi ii vor simti lipsa. Tweak-ul dezactiveaza deasemenea optiunea de a face automat streaming audio/video in Safari pentru a va permite sa descarcati asemenea continut direct in browser. La final va spun si ca fisierele descarcate prin Safari pot fi deschise numai cu aplicatii terte, daca nu sunt recunoscute nativ de iOS, iar o aplicatie precum iFile deschide cam orice aveti voi.

Enables native downloading in Safari on iOS 5. Requires a separate application (like iFile or GoodReader) capable of opening arbitrary files. This tweak replaces the “Add to Reading List” button in Safari’s context menu with a button to download the link in a new window. It also disables automatic playback of media URLs so that the user can choose to download them instead (hold the play button to show the menu).

  Safari Download Enabler este compatibil cu iOS 5 si poate fi instalat din Cydia.