Tim Cook sustine ca Apple a inventat tableta moderna si ca utilizatorii nu trebuie sa considere tabletele ca fiind PC-uri(Video)

  Unul dintre cele ma importante produse lansate de Apple in ultimii ani este tableta iPad care a convins lumea intreaga ca avea nevoie de asa ceva, desi nici macar nu stia acest lucru. In conferinta D10 a All Things Digital, Tim Cook ar fi afirmat ca Apple a inventat tableta moderna si adevarul este ca el are in totalitate dreptate. Pana la aparitia tabletei iPad lumea nu se gandea serios la achizitionarea unei tablete, insa produsul celor de la Apple a schimbat gandirea multora care acum se intentioneaza chiar sa renunte la un laptop/notebook/PC in favoarea iPad.

  Problema, in opinia lui Tim Cook, este ca oamenii privesc tabletele ca si PC-uri, iar aceasta gandire este gresita. O tableta nu poate face tot ceea ce face un PC si utilizatorii nu ar trebui sa le compare cu laptop-uri sau notebook-uri. Utilizatorii nu ar trebui sa cumpere o tableta si sa se gandeasca la ceea ce faceau pe un PC deoarece achizitionarea unei tablete reprezinta un compromis, mai exact noi renuntam la anumite functii ale PC-ului si alegem portabilitatea + autonomia mai mare, spre exemplu, insa si limitarile impuse de sistemele de operare ale tabletei.

  Ascultandu-l pe Cook cred ca multi dintre voi v-ati dat seama ca are foarte mare dreptate, insa si mai multi vor cumpara in continuare tablete avand asteptari mult prea mari de la ele.