Prima Pagina Apple Tim Cook sustine ca Apple a inventat tableta moderna si ca utilizatorii...

Tim Cook sustine ca Apple a inventat tableta moderna si ca utilizatorii nu trebuie sa considere tabletele ca fiind PC-uri(Video)

  Unul dintre cele ma importante produse lansate de Apple in ultimii ani este tableta iPad care a convins lumea intreaga ca avea nevoie de asa ceva, desi nici macar nu stia acest lucru. In conferinta D10 a All Things Digital, Tim Cook ar fi afirmat ca Apple a inventat tableta moderna si adevarul este ca el are in totalitate dreptate. Pana la aparitia tabletei iPad lumea nu se gandea serios la achizitionarea unei tablete, insa produsul celor de la Apple a schimbat gandirea multora care acum se intentioneaza chiar sa renunte la un laptop/notebook/PC in favoarea iPad.

  Problema, in opinia lui Tim Cook, este ca oamenii privesc tabletele ca si PC-uri, iar aceasta gandire este gresita. O tableta nu poate face tot ceea ce face un PC si utilizatorii nu ar trebui sa le compare cu laptop-uri sau notebook-uri. Utilizatorii nu ar trebui sa cumpere o tableta si sa se gandeasca la ceea ce faceau pe un PC deoarece achizitionarea unei tablete reprezinta un compromis, mai exact noi renuntam la anumite functii ale PC-ului si alegem portabilitatea + autonomia mai mare, spre exemplu, insa si limitarile impuse de sistemele de operare ale tabletei.

  Ascultandu-l pe Cook cred ca multi dintre voi v-ati dat seama ca are foarte mare dreptate, insa si mai multi vor cumpara in continuare tablete avand asteptari mult prea mari de la ele.

  • Eugen

    Mi se parr o gandire foarte ingusta asta cum ca tabletele nu trebuie privite ca niste pc-uri. Inteleg ca apple vrea sa vanda si macbook-uri si tablete, dar tableta e urmatorul pas evolutiv dupa laptop, si cred ca tabletele le vor inlocui cu succes in cele mai nulte ocazii. Si treaba cu sistemele de operare limitate, limitele sunt impuse doar de Apple, dezvoltatorii de aplicatii au demonstrat ca o tableta face ceea ce face si un laptop si chiar mai mult, asa ca ideea asta stupida ca tabletele nu pot fi pc-uri a fost demontata demult. Nu pot fi pc-uri ca nu vrea Tim Cook dar stai sa apara windows 8 😉

  • Da, pe tablete Android poti face multe lucruri, dar cu ce pret? Cel al experientei.

  • Eugen

    Nu stiu cate poti face pe tabletele android sau nu dar experientza in utilizare nu cred k poate fi stirbita de niste porturi usb de exemplu sau de niste sisteme de operare a avansate, in fine hai sa vedem windows 8 si sa auzim pe urma parerile lui Tim Cook 🙂