Samsung ChromeBox seamana destul de bine cu vechiul Mac Mini

  Samsung a anuntat lansarea ChromeBox, un calculator mic pe care ruleaza ChromeOS, sistemul de operare al celor de la Google. Punctul central al discutiei nu este sistemul de operare, ci ChromeBox-ul care seamana destul de bine cu Mac Mini-ul celor de la Apple. Nu vorbesc aici doar despre partea de dedesubt a dispozitivului, ci despre intregul design al acestuia. Facand abstractie de porturile suplimentare ale ChromeBox-ului, design-ul acestuia este destul de asemanator cu cel al Mac Mini si cred ca un nou proces ar putea lua nastere din lansarea acestui produs.

  As vrea sa spun ca Samsung a copiat din nou un produs al Apple, insa cred ca o vor face avocatii companiei Apple.

38 COMENTARII

  1. Si daca copiaza ce? Daca o idee e buna….COPIAZA!
    Samsung daca ar vrea ar putea sa faca super design-uri (vezi televizoarele lor) insa nu le convine. Copiatul asta al produselor Apple are logica lui…PUBLICITATE. Negativa sau nu… Tot publicitate e.

  2. Cand Apple a copiat cu nesimtire functii de la RIM, Android sau Cydia pentru iOS 5, toti ati tacut mac. Apple are doar design, nu au tehnologie, se bazeaza pe altii pt asta.

  3. Ia zi ce au copiat de la RIM? Ceae ce se dezvolta in Cydia intra sub TOS-ul iOS-ului deci e cam nul. Android-ul e furat de la Apple, deci e inutila discutia asta.

  4. Nu intelegeti nimic… Ei au zis ca designul il fac avocatii, da? Ei bine avocatii il fac cat se poate de asemanator pentru a se naste noi litigii si in felul asta sa manca si gura noastra o paine

  5. @Leo ce kkt cauta un fan samsung inrait asa ca tine pe idevice.ro??? “Apple are doar design, nu are tehnologie” nu stiu de unde ai scos prostia asta dar e clar ca n’ai gandito’

  6. @Mrcapi95, Am iPhone 4 si nu am avut niciodata Samsung. Si nici nu voi avea atata timp cat vor folosi plasticul in productie. Da, coreenii nu stiu sa deseneze si nu vor sti niciodata, insa stiu cum sa faca un bec sa se apromda.

  7. @Leo becuri sunt destule. Si daca becurile astea ale lor nu lumineaza inovatie… e degeaba.Nu imi pasa prea mult ce copiaza koreenii (ca doar sunt asiatici),dar sa nu aiba asteptarea sa se ridice prea curand la nivelul Apple doar prin faptul ca fac ecrane cat casa si mai pun ei cate prostioara prin soft.

  8. Unii comentati degeaba. Samsung copiaza , Apple depinde de Samsung bla bla bla… Pt. noi, cosumatorii, competitia dintre companii este foarte buna!

  9. @Mrcapi95, Lumineaza inovatie insa nu in produsele pe care le scot ei pe piata din pacate. E mai profitabil sa produci procesoare / ecrane / memorii flash pentru cineva care le integreaza in produse scumpe ce se vand in milioane de exemplare, decat sa le folosesti in propriile produse care nu au un foarte mare succes. Apple incearca sa se desparta de ei din rasputeri, dar nu pot.

  10. @LEO. Cred ca esti vai mama ta. Cati bani ai dat pe iphonul care-l ai ??100€. Si se scoate si bateria la el nu???? Eu repar PC si Telefoane de mai bine de 15 ani. Am inceput cu un PC “246” care tu nici macar nu erai mascut cand a aparut. Asa ca nu m-ai vorbi TACI

  11. dic asta, omu a zis ca repara pc-uri si telefoane, nu ca-i maestru in servere 🙂 Si exista google, poate sa caute imediat raspunsul. 😀

  12. Ma cand va aud pe toti ma ia capu,cum e apple copiata,vai nu pot sa cred niciunul dintre voi nu o sa mai cumpere produse samsung,sunteti oripilati,sa nu va vina rau…..Ce a copiat ma samsung?Cand apple a scos monitorul ca toate celelalte monitoare,ma atunci nu a mai copiat?Cand au scos si ei tastaturi la fel ca celelalte tastaturi de pe piata,atunci nu va mai venit rau?Cand a scos mouse,laptopuri cu aceasi forma si configuratie ca ceilalti producatori,pc-uri in carcase dreptunghiulare si multe alte chestii de genul,bai atunci nu ati mai fost oripilati?
    cata ipocrizie,doamne…..

  13. Oameni buni, deschideti ochii, Samsung a fost si va fi cea mai mare companie din lume. Va tot laudati cu ce a facut apple de 10 ani incoace, Samsung are traditie de mai bine de 100 de ani. Cand va jucati cu puta-n tarana va laudati ca aveti tv ori video player Samsung, acum stati cu gura cascata poate, poate va scoate si apple un tv( cu panel Samsung, probabil). In afara de marketing apple are nevoie de toata lumea sa le produca componente. Daca nu scoteau un telefon, apple tot in umbra ar fi fost si acum, iPhone, marea lor salvare.

  14. Si eu am cumparat un Samsung galaxy Note :))
    Una peste alta nu am ce sa-i reprosez, vorbesc cu el, are un fel de siri.
    Chestia cu plasticul este exact faca cu casele de caramida si cele de lemn, unele cica sunt mai trainice si celelalte cica tin de cald 🙂

    I am apple fan!

  15. Degeaba e Samsung de 100 de ani…la fel si Sony, si Philips, si Panasonic, etc. Ce-a fost, a fost. La casetofoane da, au fost buni. Acum cifrele vorbesc. Cand o ajunge Samsung la valoarea si la profitul lui Apple…mai deschideti gura.
    Si nu stiu care de care ține mai mult….as vrea sa vad evoluția dpdv financiar al Samsung daca Apple nu mai cumpara nimic de la ei.

  16. @Leo memoria EEC ( asa se zice la cea buffered) este o memorie mai lenta dar m-ai sigura in ce priveste erorile. Este de preferat ptr servere iar la un PC Desktop nu se merita.

  17. Voi va referiti aici la Samsung Electronics?? Ori doar partea infima din toata compania reprezentata de productia telefoanelor? ” Veniturile Samsung reprezintă aproximativ 20% din PIB-ul Coreei de Sud “

  18. tu ai pus mana vreodata pe o tastatura si un mouse Apple ? Nu c-ar fi acum cine stie ce mari scule, da-s complet diferite fata de alti producatori.

  19. @Yoyo tu esti pe langa rau de tot. N’ai treaba sau doar iti place sa faci comentarii inutile?Sunt sute de firme de monitoare,tastaturi,mouse’uri,etc nu e ceva ce poti numi copiat ,e doar un alt gen de tehnologie cum este si telefonul ce kkt!!! dar kiar si asa apple nu a facut copy/paste pe componente si a schimbat destul de bine design’ul tastaturii si al mouse’lui pentru a’si pune amprenta ,ba mai mult ..cred ca sti si tu care e treaba cu iMac.Nu sunt mare fan apple..folosesc samsung …dar nu poti veni cu argumente aberante

  20. ce tot o dati cu copiatul …. nu a copiat nimic , a facut doar ce a facut si apple , a luat ceva si l-a imbunatatit , in cazul asta design-ul care e mult mai bun decat cel pe care ziceti ca l-a copiat

  21. Yoyo are dreptate, insa, ce conteaza daca copiaza sau nu produsul ? Si Apple au copiat laptopul si l-au dus la un alt nivel, poate samsung vor sa faca acelasi lucru. Pe cine deranjeaza asta ? In afara de Apple, pe nimeni, sau asa ar trebui, ca doar nu sunteti presedintii companiei.
    Personal, produsul acesta cred ca o sa prinda precum mac mini-ul. Era desktopurilor incepe sa se duca si daca nu trcpoti obisnui cu un laptop, dracovenia asta poate fi ideala(fara zgomot si eleganta).