Apple modifica algoritmii in baza carora sunt afisate cele mai populare aplicatii gratuite si platite din App Store

  In ultimele luni am observat schimbari sporadice si aparent aleatorii ale modului in care App Store-ul afiseaza cele mai populare aplicatii gratuite si platite, Apple modificand algoritmii in baza carora face aceste listari. Spun ca schimbarile sunt neobisnuite deoarece am vazut aplicatii noi/vechi pe locuri “mari” fara ca ele sa fie promovate intens, aplicatia iDevice.ro aparand din senin in top desi nu aparea o crestere a numarului de descarcari sau utilizari in acea perioada.

  Apple a fost aspru criticata pentru modul in care sunt manipulate acele topuri si se pare ca inginerii companiei incearca sa rezolve problemele, insa cred ca vor mai trece cateva luni bune pana cand Apple va gasi o solutie cu adevarat buna pentru problema. Ma astept ca in acest timp sa apara “de nicaieri” aplicatii pe primele locuri, ma astept ca manipularea sa continue si va recomand sa nu va bazati pe review-uri sau topuri atunci cand cumparati o aplicatie.

4 COMENTARII

  1. eu as prefera sa imi arate aplicatiile in functie de nr de utilizatori (si sau de stars) nu in functie de descarcari pt ca si eu descarc in medie 10 aplicatii pe saptamana dupa care le sterg pe 9 din ele. nush cum s-ar putea face o ierarhizare dupa utilizatori dar mi-ar placea sa existe asa ceva. Eu folosesc idevice si asta e egal acum cu unu care a dat jos aplicatia si a sters-o.