1000 de angajati Foxconn s-au luptat cu fortele de ordine in fabrica din Chengdu a companiei

  In Chengdu se afla una dintre fabricile in care Foxconn construieste produse ale companiei Apple si in cursul noptii de luni peste 1000 de angajati ai companiei asiatice s-au luptat cu fortele de ordine in zona in care se afla caminele de locuinte. Se pare ca problemele au inceput dupa ce o parte dintre angajatii fabricii nu ar fi permis fortelor de ordine sa aresteze un presupus hot. Volentele au implicat initial un numar mic de persoane, insa la scurt timp numarul revoltatilor a crescut la 1000 si abia dupa interventia catorva sute de politistii intreaga problema a fost rezolvata.

On Monday night a huge riot started at a Chengdu dormitory over a tiny incident. According to Taiwan-based WantChinaTimes, workers with a grudge against the security guards prevented them from catching a thief. Soon up to 1,000 workers were “throwing trash bins, chairs, pots, bottles and fireworks from the upper floor of the building and destroying public facilities.” They were restrained after two hours by hundreds of police officers, who arrested dozens of workers.

  Desigur ca pana la interventia politiei angajatii au aruncat cu cosuri de gunoi, scaune, tigai, sticle si articifii de pe una dintre cladiri, insa la final totul s-a terminat cu arestarea catorva zeci de persoane. Acesta nu este primul incident din fabricile Foxconn si sigur nu va fi ultimul avand in vedere ca deocamdata conditiile de lucru nu s-au imbunatatit.