Noile dimensiuni ale iPhone 5 ar putea avea legatura cu implementarea unei noi baterii

  S-a tot speculat pana acum ca viitorul iPhone ar urma sa aiba un ecran mai mare si toata lumea pare sa fie de acord cu aceasta schimbare pe care ar pregati-o Apple. Multi au spus ca modificarea este facuta pentru a face iPhone-ul ceva mai competitiv in fata altor smartphone-uri Android, insa ea ar putea avea legatura cu bateria terminalului. David Progue de la New York Times sustine ca urmatorul iPhone va avea un ecran mai mare si un design modificat deoarece Apple ar dori sa implementeze o baterie de capacitate mai mare in iPhone 5.

Somewhere along the line, I remember somebody at Apple telling me why there wasn’t a 4G LTE iPhone — a phone capable of getting onto the superfast cellular networks sprouting up in major cities. And the reason was battery life. The 4G circuitry of the time (a couple of years ago) drew so much power, the battery would be depleted unacceptably quickly. For proof, all you have to do is look at 4G Android phones, whose batteries generally don’t last even a full day. So I’m guessing that the iPhone’s upsizing will be equally necessary to accommodate a bigger battery, so that Apple can solve the 4G/dead battery issue.

  El spune ca implementarea compatibilitatii cu retelele 4G ar necesita implementarea unei baterii de capacitate mai mare care ar avea si dimensiuni mai mari, astfel nascandu-se iPhone-ul cu ecran de 4 inch. Teoria sa este corecta deoarece in iPad 3 Apple a implementat o baterie de capacitate aproape dubla pentru a sustine Retina Display-ul si chip-ul 4G/LTE, iar acelasi lucru s-ar putea intampla si cu iPhone 5. Conform lui Apple ar putea sustine ca autonomia noului iPhone este la fel de buna precum a iPhone 4S, insa acest lucru nu este chiar atat de grozav avand in vedere ca actualul iPhone nu are o autonomie chiar atat de grozava.