Noul MacBook vs vechiul MacBook Pro – o posibila lista de specificatii

  Astazi a aparut un zvon care sugereaza faptul ca Apple ar urma a renunte la MacBook Pro-ul cu ecran de 17 inch si ar putea introduce un nou MacBook care ar urma sa poarte numele New MacBook si ar fi disponibil in 2 versiuni cu ecrane de 13/15 inch. Acest MacBook ar urma sa aiba un ecran cu aceleasi dimensiuni precum MacBook Pro-urile, insa ar urma sa aiba un design mult mai subtire, ar urma sa aiba Retina Display, o baterie cu aproximativ 20% mai mare si acelasi pret precum actualele versiuni ale MacBook Pro.

  Daca va uitati la tabelul de mai sus veti observa ca foarte putine lucruri diferentiaza cele doua produse care sunt vandute la exact acelasi pret si strategia aceasta de marketing pare a fi greu de crezut. Noul MacBook ar urma sa aiba specificatiile de mai sus, dar spre deosebire de MacBook Pro ar urma sa vina fara unitate optica si cam aici sa opresc diferentele importante. Practic, conform analistilor americani, Apple ar urma sa lanseze un nou MacBook care va costa la fel preucm MacBook Pro-ul, dar ar avea specificatii mult mai bune.

  Din punctul meu de vedere zvonul este fie gresit fie complet fals deoarece introducerea unul predus in conditiile explicate mai sus pare imposibila.