Apple lanseaza un nou model MacBook Pro cu Retina Display si design modificat!

  Nu v-au placut zvonurile care au avut legatura cu lansarea noilor MacBook pro-uri cu ecrane retina, insa iata ca totul s-a adeverit, Apple prezentand oficial in aceasta seara un MacBook Pro la fel de subtire precum un MacBook Air, dar cu un ecran Retina. Ecranul de 15.4 inch are o rezolutie de 2880 x 1800 cu 220ppi, aceasta fiind cea mai mare rezolutie implementata vreodata intr-un laptop. Practic ecranul noului Mac are de 4 ori mai multi pixeli decat ecranul actualului produs, saltul facut in ceea ce priveste Retina Display-ul fiind similar cu cel facut in cazul iDevice-urilor.

  Totusi inovatiile din noul MacBook nu se rezuma doar la Retina Display deoarece Apple a refacut design-ul produsului, acesta fiind acum la fel de subtire precum un MacBook Air, insa oferind putere de procesare mai mare si un ecran mai puternic. Practic MacBook-ul are acum procesoare quad-core Ivy Bridge ce ating viteze de pana la 2.7 GHz, au placi grafice Nvidia 650M GT, pana la 16 GB RAM si la final spatiu de stocare de pana la 768 GB, insa vorbim despre SSD-uri si nu despre HDD-uri. Partea interesanta este ca Apple a refacut sistemul de racire al MacBook-ului, regandind modul in care sunt racite componentele pentru a permite producerea unei carcase atat de subtiri.

  Noul MacBook are o camera FaceTime HD, doua microfoane, tastatura iluminata, Bluetooth 4.0 si USB 3.0, deci avem imbunatatiri serioase.  In ceea ce priveste autonomia, Apple spune ca produsul sau ofera 7 ore de functionare si pana la 30 de zile in standby si asta multumita unei noi baterii, mai mari. Avand in vedere ca avem parte de atatea inovatii, probabil va intrebati cat costa acest produs… ei bine el este disponibil la preturi incepand cu 2199$ si poate fi cumparat incepand de astazi.